perjantai 17. heinäkuuta 2015

Mustikkakakku

Nyt on aika käyttää loput marjat pakkasesta ennenkuin uusi sato valtaa pakkasen :)
Tässä yksi hyvä ohje mustikoille (Ruoka.fi)



Pohja (24 cm):
200 g digestive-keksejä (laktoositon)
80 g margariinia (laktoositon)

Murskaa keksit ja lisää sulatettu rasva. Painele kevyesti vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täyteen teon ajaksi.

Täyte:
6 liivatelehteä
kylmää vettä,
5 dl mustikoita (jos käytät pakastemustikoita, sulata ne ja ota mehu talteen)
250 g maitorahkaa (laktoositon)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.
Sekoita maitorahka, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita mustikat ja vanilliinivaahto muiden täyteaineiden joukkoon.
Purista liivatelehdistä enin vesi pois ja liuota ne pieneen vesitilkkaan. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen täyteaineiden joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle irtoreunavuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa jonkin aikaa.

Kiille:
2½ dl mustikkamehua (mulla mustikoista sulanutta mehua + punaherukkamehua)
3 liivatetta

Valmista kiille. Liota liivatteita hetki kylmässä vedessä. Kuumenna tämän jälkeen 0,5 dl mehusta, purista liivatteista vesi ja liuota ne kuuman mehuun. Lisää joukkoon loppu mehu ja sekoita. Kaada kiilleseos varovasti kakkuvuokaan hyytyneen juustoseoksen päälle. Laita kakku takaisin jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään tunnin tai parin ajan.

Irrota hyytynyt juustokakku kakkuvuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.


7 kommenttia:

  1. Tosi herkullisen näköinen! Sä teet aina niin kauniita juusto- ja hyydykekakkuja ja ne on tosi nätisti leikattu paloiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru ♥ Sieltä sinun blogista useimmiten käyn hyydykekakun ohjeen nappaamassa :)

      Poista
  2. Onpa tosi herkullisen näköinen! Kauniit koristelut.

    VastaaPoista
  3. Onpas kerrassaan upean näköinen kakku :) Päällä olevat koristeen näyttävät erittäin hienoilta ja tasalaatuisilta.

    VastaaPoista
  4. Voi miten hyvältä näyttää! Minäkin sain vihdoin uuden blogin aikaan!

    VastaaPoista