Bonnelta on saatavilla passionsosetta, siitä on tämä kakku tehty :)
26 cm vuokaan
Pohja:
250 g kaurakeksejä
100 g voita
Täyte:
7 dl kermaa
n.3 dl sokeria
2 dl passionpyrettä (tai n.15 hedelmää)
10 liivatelehteä
3/4 dl vettä
Kiille:
3 prk mango-sosetta (semper)
3 liivatetta
3 rkl vettä
Murskaa kaurakeksit ja lisää sulatettu voi. Painele 26cm irtopohjavuoan
pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen ja vatkaa kerma ja
sokeri. Vatkaa kermavaahto ja tuorejuustot yhteen. Lisää passionpyre
(tai passionhedelmien paseerattu mehu). Maista onko täyte sopivasti
makeutettu omaan makuun. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata
liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte
vuokaan. Anna hyytyä ainakin tunti ennen kuin lisäät päälle kiilteen.
Kiille: Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kaada mangososeet
kulhoon. Kuumenna 3 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja
lisää liivateliuos koko ajan sekoittaen mangososeen joukkoon. Kaada
kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään tunniksi.
Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.
Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Mä luin ohjetta että oli osittain kauheen tuttu 😁
VastaaPoista