perjantai 6. elokuuta 2021

Passionjuustokakku

 Bonnelta on saatavilla passionsosetta, siitä on tämä kakku tehty :)


26 cm vuokaan
 
Pohja:
250 g kaurakeksejä
100 g voita

Täyte:
7 dl kermaa
n.3 dl sokeria 
2 dl passionpyrettä (tai n.15 hedelmää)
10 liivatelehteä
3/4 dl vettä

Kiille:
3 prk mango-sosetta (semper)
3 liivatetta
3 rkl vettä

Murskaa kaurakeksit ja lisää sulatettu voi. Painele 26cm irtopohjavuoan pohjalle.  Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. 

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen ja vatkaa kerma ja sokeri. Vatkaa kermavaahto ja tuorejuustot yhteen. Lisää passionpyre (tai passionhedelmien paseerattu mehu). Maista onko täyte sopivasti makeutettu omaan makuun. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä ainakin tunti ennen kuin lisäät päälle kiilteen. 
 
Kiille: Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kaada mangososeet kulhoon. Kuumenna 3 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää liivateliuos koko ajan sekoittaen mangososeen joukkoon. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään tunniksi.

Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.

Koristele kakku haluamallasi tavalla.
 


1 kommentti: