perjantai 23. heinäkuuta 2021

Raparperi-murupiirakka

 

Tämä ohje on bongattu Mimmin keittiöstä, alkuperäinen on Myllärin sivuilta


Pohja:

4 kananmunaa

4 dl sokeria

2 dl maitoa

100 g sulatettua voita

1 dl rypsiöljyä

7 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

kardemummaa

 

Täyte:

1 l raparperinpaloja

3/4 dl vehnäjauhoja

0,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

50 g voita

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito ja rasvat. Vatkaa hyvin. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan lyhyesti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.  Levitä raparperipalat tasaisesti pohjan päälle. Valmista muruseos: mittaa ainekset kulhoon ja nypi käsin murumaiseksi. Ripottele seos raparperipalojen päälle. Paista (vähän alle) 200°C n. 25-30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä ja mieleisen värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti