torstai 24. marraskuuta 2016

Tosi-suklaakakku

Tämä on todellisen suklaa-fanin (eli meidän keskimmäisen) kakku... suklaata ei puutu :)


Pohja: 6 munan kaakoapohja (vehnäjauhoista 4 rkl korvattu tummalla kaakaojauheella), ohje

Täyte:
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
6-8 Fazerina- tai Geisha-patukkaa

Sulata suklaapatukat ja jätä jäähtymään pöydälle. Vatkaa kerma. Vatkaa tuorejuusto ja sulatettu suklaa yhteen. Lisää lopuksi kermavaahto.

Päällä Suklaaganache:
130 g tummaa suklaata (tai laktoositon tummasuklaa)
1 dl kuohukermaa (laktoositon kuohukerma)
2 rkl glukoosisiirappia
nokare voita (laktoositon voi)

Kuumenna kerma ja glukoosisiirappi Kaada kerma suklaapalojen päälle ja anna seistä hetki
Sekoita tasaiseksi ja lisää voinokare.
Kaada suklaaganache kakun päälle ja levitä lastalla pikkuhiljaa reunoja kohden niin että suklaa hiukan valuu reunojen yli.

Koristeena m&m-karkkeja



5 kommenttia:

  1. Oijoi! Mitä enemmän suklaata, sen parempi ;) Ihanan näköinen kakku! ♥

    VastaaPoista
  2. Tosi ihanan näköinen kakku. Glukoosisiirappia en olekkaan tällaisiin kuorrutuksiin käyttänyt, joten pitääpä muistaa ensi kerralla...

    VastaaPoista