lauantai 22. marraskuuta 2014

Kaneliässät

Olen täällä viikon verran ollut pää pyörryksissä siitä kävijämäärästä, mikä vieraili Café Makeessa viime lauantaina (ravintolapäivänä). Teitä oli ihan huikea määrä, ISO ISO KIITOS kaikille kaffettelijoille :) 
Kotiin toin takaisin kaksi lohivoileipää ja pullan ;) Ihan mahtava päivä!!

Kahvilassa oli myynnissä mm. näitä minun lemppari-pikkuleipiä.


Ohjeen otin Kotilieden välissä tulleesta Piparit ja pikkuleivät-lehtisestä.

60 kpl:

125 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja

PINNALLE:
1 dl kanelisokeria


Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan levähtää jääkaapissa puolisen tuntia.

Leivo taikinasta sormenpaksuisia tankoja ja pyörittele ne kanelisokerissa. Leikkaa tangot noin 7 senttimetrin mittaisiksi paloiksi ja muotoile ässiksi. Paista 175 asteessa kymmenisen minuuttia.

10 kommenttia:

  1. En yhtään ihmettele, että kahvittelijoita riitti. Ässät kuuluvat myös minun lemppari-pikkuleipien joukkoon:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan mahtavaa, että kävijöitä on niiiiin runsaasti :)
      Sama täällä kaneliässät maistuu :)

      Poista
  2. Nam! Minun piti jo eilen leipoa kaneliässiä.. nyt tämän nähdessään eiköhän se ole ryhdyttävä taas leipomaan? :D Kaneliässät ovat niin hyviä... :P

    VastaaPoista
  3. Hieno blogi. Liityin http://herkkunurkkaus.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Ovat kyllä ihania. Kaneliässiin ei kyllästy. Minäkin tein ässiä synttäreilleni ja kaik menivät.

    VastaaPoista
  5. Kaneliässät on minunkin eräitä suosikkipikkuleipiä, nam. Muistan kun lapsena ensimmäistä kertaa leivoin näitä enkä tajunnut pikkuleipien turpoavan ja leviävän uunissa, tuli yksi iso pellin kokoinen keksi. ;)

    VastaaPoista