torstai 10. syyskuuta 2015

Kinkkuvoileipäkakku

Pullahiiren ohjeella. Tosin sillä poikkeuksella, että pilkoin täytteen aineet, en laittanut monitoimikoneeseen. Ja neliskanttisena. Leipäsiivuja kului 24 kpl.


Ohje Pullahiireltä:

1 pkt (700g) Ruis paahtoleipää (mulla 24 siivua)

Täyte1.
250g kinkkusiivuja
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g yrtti tuorejuustoa
150g creme fraishea
1 maustekurkku
ruohosipulia
mustapippuria

Täyte 2.
1 pieni punainen paprika
100g kurkkua
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g creme fraishea
mustapippuria
suolaa

Kostutus:
n. 2,5 dl kasvis-/lihalientä 

Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria, suolaa

Koristelu:
 kinkkua, tomaattia, kukkua, persiljaa, salaattia, viinirypäleitä

Valmista täytteet. Pilko ensin raaka-aineet ja lisää niiden joukkoon tuorejuusto ja ranskankerma. Mausta täytteet.

Leikkaa leivistä reunat pois. Lado tarjottimelle ensimmäinen kerros leipiä. Kostuta alin leipäkerros ja levitä päälle puolet täytteestä 1. Lado taas kerros leipiä, kostuta ja levitä toiseen väliin täyte 2.  Lado taas kerros leipiä, kostuta ja levitä kolmanteen väliin loppu täyte1. Lado vielä päälle yksi leipäkerros ja kostuta. Kiedo kakun päälle kelmu ja anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto sekä valkopippuri ja suola. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja reunoille. Koristele.




4 kommenttia:

  1. Sitä pitäisi ristiäisiä varten alkaa suunnitella tarjoamisia.. tää kuulostaa kyllä hyvältä, voi olla että menee vaikka kokeiluun.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytteet ainakin maistui todella hyviltä, muuten kakku meni taas tilaukseen :)

      Poista
  2. Voileipäkakut ovat niin hyviä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on :) Voileipäkakkua saa varata aina vähän enemmän/hlö, sillä se tuntuu aina maistuvan runsaammin kuin täytekakku :)

      Poista