lauantai 5. syyskuuta 2015

Mutakakku Daimkermalla

Seuraavalla kerralla himpun verran aikaisemmin uunista ulos :)

Kiitokset tästä(kin) superherkusta Tarun Taikakakut! :)

Mutakakku kannattaa valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Anna kakun jäähtyä ja säilytä yön yli jääkaapissa.


Ohje suoraan Tarulta.

Kakku:
200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Voitele kunnolla pyöreä 22-24cm irtopohjavuoka.
Aloita sulattamalla voi kulhossa mikrossa. Paloittele suklaa pieniksi ja lisää lämpimään voihin ja sulata varoen. Sekoita suklaa ja voi tasaiseksi seokseksi ja jäähdytä hieman.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti ja lisää joukkoon suklaaseos. Sekoita keskenään jauhot ja suola ja sekoita nämä taikinaan.
Kaada vuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 14-15 minuuttia (kakku jää raa'aksi ja taikina "heiluu" vuoassa, mutta se kuuluu asiaan). Jäähdytä kakku kunnolla ja pidä sitä mielellään yön yli jääkaapissa.

Daim-kermavaahto:
2 ½ dl kermaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl tomusokeria
2 tuplapakkausta (á 56g) Daim-suklaata

Irrota kakku vuoasta. Kun kakkuvuoka on voideltu kunnolla niin rasvainen kakku liukuu suht kivasti pois metalliselta pinnalta, kun työnnät kakun lautaselle (älä vaan käytä vuoassa leivinpaperia tms! Paperi jää kiinni pehmeään kakkuun) Voit myös isolla veitsellä irrottaa pohjan vuoasta varovasti naarmuttamatta vuokaa.
Vaahdota kerma ja lisää samalla joukkoon sihdin läpi kaakaojauhe ja tomusokeri.
Murskaa/rouhi daim-suklaat ja laita siitä 2/3 kerman joukkoon ja säästä loput koristeeksi.



6 kommenttia:

  1. Daim-mutakakku on niiiiin hyvää!! Tarun ohjeella minäkin olen sitä tehnyt. ☺

    VastaaPoista
  2. Tämä onkin mulla jo kokeiltavien listalla.. ja se lista on aika pitkä.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt äkkiä ohje testiin ;) Sama täällä lista paisuu ja paisuu!

      Poista
  3. Mutakakku höystettynä Daim-kermalla... Mahtaakohan olla hyvää ;)

    VastaaPoista
  4. Mä olen tehnyt näitä kymmeniä ja kymmeniä! Viimeksi mun siskon ja veljen synttäreille heinäkuussa. Tämä on ihan meidän perheen/suvun suosikkikakku! Aivan mahtavaa herkkua! :D

    VastaaPoista