perjantai 1. toukokuuta 2015

Kinuskijuustokakku

Ohje on Suklaapossu - blogista. Käytin valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa, toimi oikein hyvin. Kinuski valuu ihanasti (ei liikaa) leikattaessa kakkua. Kovasti sai kehuja! Kiitos ohjeesta Suklaapossulle, nams :)
Vähän muuttelin (hyvin vähän), alla ohje miten minä tein kakun. Ylhäällä Suklaapossu - linkistä löydät alkuperäisen ohjeen.
Testasin samalla myös reunavuoan reunojen öljyämistä ja tomusokeroimista... toimii hienosti, kakku irtoaa kauniisti vuoasta.


n. 20 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
1 pötkö Dominokeksejä
50 g voita

Täyte:
2.5 dl Vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 tlk (398g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
 3½  liivatelehteä
2 rkl vettä 

Päälle:
Dominokeksejä

Öljyä reunavuoan reunat kevyesti ja sihtaa reunoille tomusokeria. Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele  irtopohjavuoan pohjalle.

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa sillä välin vispikerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä n.2 dl kinuskiksi keitetystä kondensoidusta maidosta.  Kiehauta mikrossa lasissa vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen. 

Lusikoi loput kinuskista vaikkapa pakastepussiin ja leikkaa pussin kulmaan n. 1 cm reikä.

Lusikoi varovasti täytteestä n. puolet keksipohjan päälle. Pursota kinuski nauhana täytteen päälle. Lusikoi varovasti loput täytteestä kinuskirinkulan päälle. Tasoita.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Poista hyytyneen kakun ympäriltä vuoan reunat. Koristele.




8 kommenttia:

  1. Slurps! Maha on nyt ihan täynnä munkkeja ja muita vappuherkkuja, mutta tuollaista kakkua saattaisi palanen vielä mahtua. :)

    Tiedoksi tässä samalla, että Canelia (tai ex-Canelia oikeastaan) on vihdoin linjoilla taas! Luova taukoni venähti luvattoman pitkäksi, mutta nyt on Vuodatuksen pölyt karistettu vihdoin jaloista ja uusi blogi on pystyssä. Päätin aloittaa ihan alusta kaiken, puhtaalta pöydältä, joten otin ja muutin blogin nimenkin samalla. Vähän vielä opettelemista tämän Bloggerin kanssa, mutta hiljaa hyvä tulee... :)

    Iloista ja herkullista vappua Kirsin keittiöön! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva uutinen :) Hienoa, että olet tehnyt paluun ❤ olen jo sitä kovasti odottanut!
      Kiitos! Hauskaa vappua myös sinnepäin ❤

      Poista
  2. Oi oi mitä herkkua.. Tätä täytyy kyllä joskus kokeilla.. :)

    VastaaPoista
  3. Ompa kyllä herkullise näköistä, nam!! :)

    VastaaPoista
  4. Kiva, että kakku maistui ❤ Tuo valmiiksi keitetty kond. maito näyttää koostumukseltaan just sopivalta, valuu nätisti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan maistui, nams! Joo, se toimi hienosti kakussa... Säästyin keittämiseltä :)

      Poista