keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Mansikka-kinuskihyydykekakku (glut.)

Ohje Suklaapeikon keittiössä-blogista. Pohjan tein gluteenittomista digestive-kekseistä. Pohjasta tulikin oikein pehmoinen, paljon parempaa kuin "normaaleista" digestive-kekseistä!

Tein kaksi 25 cm halk. kakkua. Mansikkahyydykettä tein kolmenkertaisen annoksen molempaa kakkua varten. Kinuskikerroksen tein kaksin kertaisena.
Kakut lähti 50vee-juhliin :) Onnea vielä Jarppi!


Tässä ohje yhtä kakkua varten:

Pohja:
200 g gluteenittomia digestive-keksejä
80 g sulatettua margariinia

Mansikkahyydyke:
2½ dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tuoreita mansikoita soseutettuna
¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
4 rkl vettä

Kinuskihyydyke:
2 dl kermaa
2 dl valmista kinuskikastiketta
100 g vaniljarahkaa
3 liivatelehteä
2 rkl vettä


 Valmista keksipohja. Murenna keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Painele 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Laita pohja täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin.

Valmista mansikkahyydyke. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, mansikkasose ja sokerit keskenään erillisessä kulhossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan haarukalla sekoittaen. Valuta liivateseos ohuena nauhana mansikkaseokseen samalla vatkaten. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon ja kaada täyte keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi ennen kinuskihyydykkeen valmistusta.

Valmista kinuskihyydyke. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kinuskikastike ja vaniljarahka keskenään erillisessä kulhossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Valuta liivateseos ohuena nauhana kinuskiseokseen samalla vatkaten. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon ja kaada täyte mansikkahyydykkeen päälle. Tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli. 

Poista vuoka varovasti kakun ympäriltä ja koristele haluamasi mukaan esimerkiksi tuoreilla marjoilla.






4 kommenttia:

  1. Nyt kyllä yllätit minut, kinuskikakku tulikin hyydykekakun muodossa :) Hyvältä näyttää tämäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paitsi, että kyllä se Kinuskikakkukin sieltä tuli :) Mut tämä kakku oli kyllä loistavaa, pääsin itsekkin maistamaan! Hyvä yhdistelmä :)

      Poista