sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Kentin kakku

Kentin kakku vai 7 minuutin kakku... vaikea valinta! Kentin kakku on kyllä hyvää! Kun kuorrutukseen tulevan sokerin paahtaa kauniin siirappiseksi, kuorrute on herkullisen kinuskista ja makeaa! 
Kuorrutteen kannattaa antaa jäähtyä (ja kovettua hetki) ennen kuorrutusta. 


Ohje Mimmiltä (ilman rusinoita ja korintteja):

200 g voita
4 dl sokeria
3 munaa
6½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2½ dl kermamaitoa
1 tl vanilliinisokeria
1½dl hienoa mantelirouhetta

kuorrutus (Mulla jäi tätä jonkin verran yli):
100 g voita
1 dl kermaa
2 rkl sokeria -> paahda
300 g siivilöityä tomusokeria

koristeeksi: mantelirouhetta


Käytä huoneenlämpöisiä aineita.

Vatkaa voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
Lisää munat, neste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset rasva-sokerivaahtoon ja sekoita kunnes taikinasta tulee tasaista.
Paista kakku kypsäksi ( 160-175 asteinen uuni, alin taso ritilän päällä tavallisessa uunissa, arvioitu kypsymisaika n. 1 tunti. Kypsyyttä kannattaa kokeilla pistämällä puutikulla kakkuun -> kuiva tikku = kypsä kakku) ja jäähdytä

Valmista kuorrutus: kuumenna kerma ja rasva kattilassa kiehuvaksi ja paahda sokeri sen jälkeen toisessa teräskattilassa siirappimaiseksi VARO POLTTAMASTA SOKERIA LIIAN TUMMAKSI

Yhdistä kerma-rasvaseos paahtuneen sokerin sekaan -> kuohuu aluksi, varo polttamasta itseäsi.

Seos voi klönttääntyä, mutta kun keität sitä se tasoittuu. Jäähdytä seosta 2-3 min ja yhdistä sitten se siivilöidyn tomusokerin sekaan tasaiseksi kuorrutukseksi -> kuorruta kakku, käytä apuna ihan tavallista ruokaveistä.

Koristele kakku mantelirouheella.



6 kommenttia:

  1. Nam! Tämä on yksi suosikeistani, mutta en ole koskaan uskaltautunut itse kokeilemaan.. Tuo sokerin paahtaminen jännittää.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile! Pienellä lämmöllä kun sulattelee sokeria, niin hyvää tulee! Älä sitten muuten "pelästy"... sokeri menee klönttiin (tai ainakin mulla meni), kun sen kaasi kermarasvan joukkoon. Mutta tosiaan kun sitä seosta lämmittää, niin sokeri sulaa joukkoon :)

      Poista
  2. Tässä on mulla nyt aukko sivistyksessä. En ole tehnyt tätä koskaan, enkä myöskään maistanut. Olen Mimmillä kakkua ihaillut sen tuhannen kertaa ja olen häneltä ohjeenkin paperille kirjoittanut, mutta jostain syystä kakku on jäänyt tekemättä. Ihanan näköinen tämä sinunkin versio! Kohta on varmaan kokeiltava ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kyllä kannattaa aukko korjata ;) tää on ihan sairaan hyvää :)

      Poista
  3. Minulle ei olisi ollut vaikea valinta, ehdottomasti Kentin kakku! :) Samaisella ohjeella olen tainnut kerran tehdä ja oli todella hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toi on kyllä totta... tää on parempaa kuin 7 minuutin kakku, vaikka hyvää sekin on. Laitoitko muuten rusinoita... mun mielestä ne ei tähän kakkuun kuulu, mitä mieltä oot?

      Poista