torstai 11. helmikuuta 2016

Seeprakakku

Näkö on hieno (ellei ota huomioon muutamaa ilmakuplaa kakun pinnalla), mutta makuhan se ratkaisee! Tämä kakku ei kyllä ollut mun makuun... liekö vika kakussa käyttämäni vaniljajogurtti (Valion vähemmän sokeria) vai mikä tässä mättäsi (vaiko kenties keksi-valinta, käytin gluteenittomia digestive-keksejä). Ei olisi uskonut, että syö suklaisaa kakkua, sillä suklaan täyteläisyyttä sai hakea. 
Hienot oli raidat juu, mutta...




Ohje Kinuskikissalta (pohjan tein gluteenittomaksi):

200 g dominokeksejä (mulla Schär glut. digestivekeksejä)
50 g voita tai margariinia

Täytevaahto:
5 dl vispikermaa
600 g vaniljajogurttia

Valkosuklaatäyte:
½ täytevaahdosta
4 liivatelehteä
120 g valkosuklaata
½ dl vettä

Tumma suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
4 liivatelehteä
100 g tummaa suklaata
¾ dl vettä

Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla tai sivele reunaan öljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin.

Murskaa dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljajogurtti. Jaa täytevaahto kahteen yhtä suureen osaan.

Laita kummankin täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Paloittele tumma suklaa ja valkosuklaa eri lautasille ja sulata molemmat mikrossa miedolla lämmöllä.

Kuumenna täytteiden vedet kiehuvaksi. Sulata molempiin liivatteet.

Valmista ensin vaalea täyte, niin sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välillä. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen valkosuklaa ja liivateseos ja toiseen puolikkaaseen tumma suklaa ja liivateseos.

Kaada vuoan keskelle vuorotellen tummaa ja vaaleaa täytettä noin desilitra kerrallaan. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa. Jos taas täyte jää kellumaan pinnalle, kaada ylempää.

Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.



6 kommenttia:

  1. Noin pikaisella vilkaisulla raaka-aineisiin voi päätellä ettei kovin suklaisen makuista ole. Täytevaahtoa 1,1 kg:a ja suklaata tulee yhteensä 220 g suklaata. Hienohan tämä on kuin mikä, mutta maku on minunkin mielestä paljon tärkeämpi kriteeri, kun arvioidaan leivonnaisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut!
      Juu, näössä ei mitään vikaan... maku onkin toinen juttu. Sen takia tuossa on niin paljon tuota "nestettä", että raidat saa tehtyä. Täytyy ehkä kokeilla jollain muulla vaniljajogurtilla... onnistuisikohan vaniljakastikkeella...

      Poista
  2. Minäkin tein tätä noin vuosi sitten. En saanut raidoista yhtä hienoja, ja olin kirjoittanut postaukseen että ihan hyvää oli. Näin jälkikäteen muisteltuna maku oli minullekin pieni pettymys, mutta kyllä kakku silloin tuli kuitenkin syödyksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, syötyä tuli... mutta minusta ei siihen saanut apua (tällä kertaa) ;)

      Poista