tiistai 2. helmikuuta 2016

Punaisten marjojen juustokakku

Voi mikä kakku... mitenhän tätä kuvailisi... maku on kohdillaan! Kismetin tapaan, niin hyvää, ettei sanotuksi saa! Ohje (juustokakku-mestarilta) Tarun Taikakakut-blogista.



Pohja:
200 g Domino-keksejä
40 g voita

Täyte:
2 dl kermaa
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
1 prk (200g)  mansikkarahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl mansikkaa
1 dl vadelmaa
1 dl punaherukoita
6 liivatelehteä
2 rkl vettä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.  

Tee täyte. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu mascarpone ja sitten mansikkarahka. Lisää soseutetut marjat. Sosetta pitäisi olla 3 dl yhteensä. Kiehauta vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin kuitenkin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

~~~~~~

PS. Ystävänpäivä lähestyy... tämä kakku sopii lahjaksi Ystävälle tai omaan herkkuhetkeen!
Nyt voit jättää tilauksen (kirsinkeittiossa@luukku.com).

10 kommenttia:

  1. Ihana, itse suosin juurikin mascarponeen tehtyjä kakkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan ja onneksi sitä saa myös laktoosittomana!

      Poista
  2. Kuulostaa kyllä tosi herkulliselle! Laitan muistiin. :) Tosi kivat koristelut sulla! :)

    VastaaPoista
  3. Kiva kun Kirsi tykkäsit! Tää oli niin hyvää! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KYLLÄ! Kakku loppui ihan liian nopsaan ;) uutta siis kehiin :) Kiitos ohjeesta!

      Poista