keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Gluteenittomat kaurakeksit


"Gluteenittomia uutuuksia Mylläriltä kotimaisesta kaurasta

Gluteenitonta, kotimaista ja täysjyvää – valmistettuna lähellä viljellystä suomalaisesta puhdaskaurasta. Myllärin uudet gluteenittomat kauratuotteet, Kauralese, Iso Kaurahiutale ja Kaurajauho, ovat loistavia valintoja niin terveellisyyden kuin maun puolesta. Runsaskuituiset, monikäyttöiset puhdaskauratuotteet sopivat niin ruoanlaittoon kuin leivontaan.

Myllärin uutuustuotteet valmistetaan Helsingin Myllyn Vaasan tehtaalla, jonka uusi kauralinja mahdollistaa gluteenittomien tuotteiden valmistuksen. Lähellä tuotettu puhdaskaura jalostetaan ympäristöystävällisesti, 100 % ilman fossiilisia polttoaineita."


Strösseleiden kanssa täytyy olla varovainen, monet sisältää vehnää, vehnätärkkelystä jne.
Pirkan Hedelmänmakuinen strösseli ainakin käy gluteenittomaan ruokavalioon.


Ohje täältä.

125 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1/3 tl leivinjauhetta

Sulata rasva ja lisää sekaan sokeri. Lisää seokseen kananmuna ja vaniljasokeri. Sekoita leivinjauhe erillisessä kulhossa kuivien ainesten joukkoon ja lisää taikinaan. Annostele taikinasta väljästi leivinpaperille sopivan kokoisia nokareita. Taikinasta tulee noin 20–25 keksiä.

Paista 175-asteisen uunin yläosassa noin 14 minuutin ajan. Jäähdytä. Koristele halutessasi.

~~~~

Gluteenittomat tuotteet saatu tuotenäytteenä Helsingin Myllyltä.

2 kommenttia: