sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Trooppinen juustokakku

Sopii vaikka nyt keskikesän juhlaan :)
Ohje on Tarun Taikakakut-blogista.

Taru on käyttänyt pohjassa mantelirouhetta, sen jätin nyt pois... sitä kun ei tekohetkellä kaapissa ollut :) joten lisäsin ohjeeseen keksien märää.


Pohja:
200 g Digestive- tai kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
4oo g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
½ dl vettä

Kiille:
1 dl vettä
2 liivatelehteä

Valmista keksipohja. Murenna keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Laita pohja täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin.

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää kermavaahtoon notkistettu tuorejuusto ja hedelmäsose. Kiehauta vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana samalla vatkaten täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Lämmitä 2 rkl vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Kun liivatteet ovat lionneet lisää joukkoon hedelmäsose ja loput vedestä. Sekoita tasaiseksi ja kaada varovasti kakun päälle. Kiilteen lisäämisen jälkeen anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielummin yön yli.



8 kommenttia:

  1. Onpa nätti kakku! Ja hyvää! ;D Kerro ens kerralla kun pidät pop up-kahvilaa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Niin mielettömän hyvää! Kiitos taas upeasta ohjeesta!
      Jeps, kerron :D Syksyllä taas ;)

      Poista
  2. Tänään sain rippijuhlissa maistaa aika saman oloista kakkua, oli hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on raikas kakku, banaani tulee (ainakin minun mielestä) aika vahvasti esiin. Tarulta taas hyvä ohje :)

      Poista
  3. Olispas nyt syöjiä, niin tekisin heti tätä kakkua meillekkin.... ihanan näköistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli herkkua! Tuo trooppinen sose on ihanan raikasta :)

      Poista