tiistai 14. kesäkuuta 2016

Raparperi-kauratoscapiirakka

Tämä ohje tuli vastaan La Piccola Torteria-blogissa. Kardemumma ja mustikka komppaa toisiaan hienosti, mutta niin myös kardemumma ja raparperi!


Pohja:
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl kaurahiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivonjauhetta
½ dl (50g) sulatettua voita
1 dl kermaviiliä tai jogurttia 

+ kaurahiutaleita vuoan leivitykseen
noin 5 dl raparperinpaloja

Sulata voi ja anna jäähtyä. Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 28 cm) ja ripottele kaurahiutaleita vuoan pohjalle. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kaurahiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää sulatettu voi ja jogurtti, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina piirakkavuokaan. Asettele raparperin palat tasaisesti pohjataikinan päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Valmista toska paistamisen aikana.

Kauratosca:
100 g voita sulatettuna
1 dl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
2½ dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
½ dl maitoa

Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, kardemumma ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi maito. Anna kiehahtaa hetki ja nosta pois liedeltä.

Lusikoi kauratoska puolikypsän piirakan päälle ja jatka paistamista reippaat 10 minuuttia, kunnes toska on kauniin kullanruskeaa.

Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

3 kommenttia: