sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Raparperi-rahkapiirakka

Nyt "kiusaan" teitä muutamana päivänä erilaisilla raparperiohjeilla :)
Aloitetaan tällä Kanelitytön kakkuparatiisi-blogista löytämälläni ohjeella, kiitos sinne :) Harmi, kun tuota Korvapuustijäätelöä ei ihan lähellä myydä.



Pohja:
120 g voita
1 dl sokeria
1 keltuainen
3½ dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
½ rkl kylmää vettä

Raparperihilloke:
300 g raparperiä
1 rkl vettä
3/4 dl sokeria

Täyte:
300 g vaniljarahkaa
100 g kermaviiliä
2 munaa
1 valkuainen
½ tl vaniljasokeria
1½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
1 rkl sitruunamehua
1/3 dl raparperimehua kattilasta


Voitele irtopohjainen 24-senttinen piirakkavuoka. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös irtopohjaista kakkuvuokaa. Pingota tällöin pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.

Tee ensin raparperihilloke. Puhdista raparperit ja pilko ne pieniksi kattilaan. Lisää vesi ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi. Katkaise levystä virta ja jätä hilloke hautumaan kannella peitettynä noin 10 minuutiksi. Sekoittele välillä. Ota kansi pois ja nosta kattila liedeltä 10 minuutin jälkeen, jotta hilloke hieman jäähtyy.

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuainen, ja vatkaa kunnolla sekaisin.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon.

Ota massasta erilleen toiseen kulhoon 1/3. Sekoita jäljelle jääneeseen osaan noin ½ rkl kylmää vettä ja painele käsin nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa. Painele vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Levitä raparperihilloke esipaistetun pohjan päälle varovasti. Säästä liemi täytteeseen.

Sekoita rahkatäytteen kaikki ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan hillokkeen päälle ja murustele jäljelle jäänyt taikina täytteen päälle.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä, tämä piirakka on parasta jääkaappikylmänä. 

4 kommenttia:

  1. Kiva, minä ainakin odotan raparperi-ohjeita innolla.. Vielä en mitään ole ehtinyt tekemään, mutta lapset oli katkoneet melkein kaikki varret.. :/ Olin ajatellut mehua tehdä, mutta nyt pitää keksiä jotain muuta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eih, pikku apulaiset ovat välillä vähän liian auttavaisia :O Jos asuisit lähempänä, niin meiltä kyllä saisi hakea raparperia... ylituotanto ongelmana :)
      Löysin eilen vielä yhden kivan ohjeen (tai oikeastaan kaksikin), ne täytyy vielä testata ja sitten siirryn odottamaan mansikoita... tai lähinnä niiden hinnan laskua :)

      Poista
  2. Ihanaa että innostuit kokeilemaan! :) Ihan huikean kauniita paloja ja aivan ihana kuva! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta ohjeesta ❤
      Pidin viime viikonloppuna pop up kahvilaa ja siellä tämä oli tarjolla... piti sitä tietysti yksi pala maistaa, niin herkkua!

      Poista