tiistai 1. maaliskuuta 2016

Autoratakakku

Kakku lähti 4-vuotiaan synttäreille :) Onnea!

Tein pohjat kahteen suorakaiteen malliseen vuokaan, 2x2 munan pohjat.
Täytin pohjat ja leikkelin oikeaan muotoon.


Pohjan ohje.

Täytteenä toisessa välissä appelsiinimarmeladia

ja toisessa suklaamousse:
130 g maitosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
2½ dl vispikermaa

Sulata suklaa. Sekoita jäähtyneen suklaan joukkoon tuorejuusto. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahdon sekaan suklaa-tuorejuustoseos.

Kuorrute: sokerimassa, minkä alla sokerikreemi
Pursotukset: vihreäksi värjättyä vispikermavaahtoa

8 kommenttia:

  1. Arvaas, mulla oli suunnitelma viikonlopulle pojan synttäreille tehdä autoratakakku kakkosen mallisena.. :D Mutta pikkuneiti oli eri mieltä ja halusi häntä kannettavan.. :)

    VastaaPoista
  2. Eikä, hauska sattuma :)
    Ne tulevat pikku leipurit osaavat olla vaativia ;) varsinkin kun olisi jotain suunnitteilla :)
    Tätä kakkua oli kiva tehdä!

    VastaaPoista
  3. Tosi komea kakku! Sellainen kyssäri tuli mieleen, nyt kun itsekin pitkästä aikaa tein täykkäriä tilauksesta, että paljonko sokeria käytät tuohon reunapursotuskermaan ja lisäätkö joukkoon vaniljakreemijauhetta tukevoittamaan koostumusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Mä en laita mitään pursotuskerman joukkoon. Jostain joskus luin, että kun täyte on itsessään makeaa, niin ei kannata makeuttaa pursotuskermaa. Joskus olen kyllä laittanut sokeria, mutta hyvin maltillisesti :)

      Poista
  4. Hei vaan pitkästä aikaa... kivan näköisen akkun olet tehnyt. Meillä ei olla aikoihin tehty kakun kakkua. Tosin lähiviikkoina olen jotain pientä leivoskellut, mutta täytekakut saavat vielä odottaa... Nyt jo rupeaa "elämä voittamaan" ja voin itsekkin syödä jo melkeinpä tavallista ruokaa. Ei ole oikein ollut postattavaa viimeisen 5 kk aikana, kun olen ollut ihan vaan viili- ja kaurapuurolinjalla yms mietoa, neutraalia ja helposti sulavaa. Töissä olen ollut jo jonkin aikaa, vaan voimat ovatkin menneet sitten siihen. Aion kyllä näillä näkymillä palailla linjoille jonkin ajan päästä. Tämän päivän ohjelmaan otin kiertelyn teidän muutamien blogeissa jättämässä puumerkkini, jotta hengissä edelleenkin olen. Hyvää jatkoa sinulle terv. Mimmi M.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Mimmi... ihanaa kuulla sinusta ❤ pyyhin täällä silmäkulmiani. Et usko miten olen kaivannut sinua ja miettinyt mitä sinulle kuuluu! Tsemppiä Mimmi ja voimia! Aurinkoisia kevätpäiviä! Odottelen paluutasi blogimaailmaan ❤

      Poista
  5. ...siis kivan näköisen kakun olet tehnyt...

    VastaaPoista