tiistai 29. maaliskuuta 2016

Pikkupizzat (gluteeniton)

Pikku testi miten onnistuu gluteeniton pizzapohja... onnistuu ;)


Pohja:

1 1/2 dl vettä
1/2 tl suolaa
2 tl kuivahiivaa
2 rkl rypsiöljyä

Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää loput jauhot ja öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
Leivo taikinasta leivinpöydällä noin 20 cm pitkä tanko. Leikkaa tanko 10 yhtä suureen palaan.
Taputtele palat pellille leivinpaperin päälle pyöreiksi (halkaisija 8 cm) pizzapohjiksi. Anna kohota noin 20 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

Täytä pizzat haluamallasi täytteillä (näissä ketsuppia, oregano-tonnikalaa (Calvo), ananasmurskaa, tomaattia, juustoraastetta).

~~~~~~

Kaurajauho saatu tuotenäytteenä Helsingin Myllyltä.


5 kommenttia:

  1. Voi pikkupizzoja täytyiskin joskus tehdä ihan pakkaseen vierasvaraksi.. Näyttää hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tehdä sitten tupla-annos, että riittää pakkaseenkin ;)

      Poista
  2. Kiitos reseptistä, näitä täytyy kokeilla!

    VastaaPoista