tiistai 18. elokuuta 2015

Jalkapallo-kakku

Jalkapalloilijoille kakkua :)  Kakku on 30 hlölle.
Pyöreä kakkupohja on 8 munan sokerikakku ja pallo on koottu kääretorttupohjasta. Täytteenä valkosuklaa-lime-vadelmamousse.


Pohja:  8 munaa (ohje täällä)
Jalkapallon pohja: 4 munan kääretorttu (ohje täällä

Täyte (vähän Tarun taikakakut tyyliin):
6 dl kuohukermaa 
3 limen kuori + mehu
1½ dl sokeria
6 liivatelehteä
100 g Fazer Lemon Baking Chocolate 100g

tuoreita vadelmia 500g (vadelmat ripoteltu moussen päälle kakkua koottaessa)

Laita liivatelehdet likoamaan ja vatkaa kerma ja sokeri. Lisää rahka. Pese limet hyvin ja raasta kuoret vaahdon joukkoon. Sulata valkosuklaa, anna hieman jäähtyä ja lisää täytteeseen hyvin sekoittaen. Purista limeistä mehut ja lämmitä n. ½ dl mehua mikrossa lasissa, loput mehut voit lisätä sellaisenaan täytteeseen. Lisää pehmenneet liivatelehdet kuumaan mehuun ja kaada ohuena nauhana täytteeseen.



Jalkapallo on koottu pyöreään siivilään.

Kakku ja pallo kuorrutettu sokerimassalla, sokerimassa alla sokerikreemi:

125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Kreemin levittäminen kakun pinnalle voi olla hankalaa sen paksuudesta johtuen. Voit lämmittää kreemiä varovaisesti mikrossa, jotta seos voin sulamisen myötä hieman pehmenee.

Pursotuksiin meni kermaa 6 dl.

5 kommenttia:

  1. Kiva jalkapallokakku! :) Täyte kuulostaa herkulta!

    VastaaPoista
  2. Mukava toteutus nöäin että jalakapallo pienempänä toisen kakun päällä. Olen muutaman kerran tehnyt semmosen jalakpallon mallisen kakun ja kyllä piti aluksi miettiä tuota kuviointia pallon päällä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi :)
      Kuviointia oli loppujen lopuksi ihan helppoa :) Tein yhden viisikulmio- ja kaksi kuusikulmio sabluunaa. Viisikulmion avulla leikkasin mustat kuviot ja kuusikulmiosabluunoiden avulla sain laitettua mustat palat oikeeseen kohtaan :)

      Poista
  3. Hieno kakku kokonaisuudessaan ja tuo jalkapallokakku on kyllä hieno! :D

    VastaaPoista