Ohje Onnelin pikku keittiöstä (vähän muunnellen).
24 cm vuokaan:
Pohja:
200 g digestive-keksejä
80 g margariinia
Murskaa keksit ja lisää sulatettu rasva. Painele hellästi 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
Suklaamousse:
200 g tummaa suklaata
3 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
2 liivatelehteä
2 rkl kahvia
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kerma sulaneen, hieman jäähtyneen suklaan joukkoon voimakkaasti vatkaten. Mausta sokerilla.
Kuumenna kahvi kiehuvaksi ja sekoita siihen puristetut liivatelehdet. Kaada seos suklaavaahdon joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Kaada suklaamousse kakkupohjan päälle rengasvuokaan.
Laita vuoan päälle tuorekelmu ja laita jääkaappiin jähmettymään noin kahdeksi tunniksi.
Puolukkamousse:
200 g pakastepuolukoita
1 dl sokeria
3 dl vispikermaa
3 liivatelehteä
2 rkl vettä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata puolukat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Mausta sokerilla. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto puolukkasoseen joukkoon.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen puristetut liivatelehdet. Kaada seos puolukkavaahdon joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Kaada puolukkamousse suklaamoussen päälle rengasvuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.
Nam, kuulostaapa hyvältä yhdistelmältä.
VastaaPoistaToimii :)
PoistaOi! Onpas nätti.
VastaaPoistaKiitos Kaura :)
PoistaNams mitä ihania kakkuja täällä onkaan tarjolla! Tälläinen puolukka-suklaasysteemi maistuis kyllä just nyt.. ;)
VastaaPoista