keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Sotkun munkit

Tulipa tässä viime viikolla (ravintolapäivä-leipomusten välissä) leivottua 120 kpl munkkeja Sotkun tapaan. Ai että, kyllä tuore munkki vaan on niin älyttömän hyvää, nams :)



n. 120 kpl

2 litraa kädenlämpöistä vettä
400 g hienoa sokeria
400 g leivontamargariinia
50-60 g suolaa
4 kananmunaa
200 g hiivaa
n. 4 kg vehnäjauhoja

2 litraa kasviöljyä paistamiseen


Lämpimään veteen sekoitetaan sokeri, suola, munat ja hiiva. Vehnäjauhoja lisätään vähitellen. Vaivaa pehmennetty tai sulatettu margariini taikinaan. Alusta taikina kimmoisaksi niin, että se irtoaa käsistä ja astian reunoista. Nostata taikina.
Pyörittele kohonnut taikina munkeiksi jauhotetulla pöydällä. Anna munkkien kohota. 

Pujota sormesi pullan keskikohdan läpi ja pyörittele sormillasi sen keskelle reikä. Reiästä kannattaa tehä aika suuri, sillä munkki turpoaa paistettaessa ja reikä umpeutuu mikäli se on liian pieni.
Paista munkit öljyssä (180°C) kauniin ruskeiksi (n. 2min/puoli). Valuta munkeista liika rasva pois ja anna vähän jäähtyä. Pyörittele sokerissa.

4 kommenttia:

  1. Sotkun munkkeja on minunkin pitänyt kokeilla tehdä.. Vapaapäivät vain menivät niin vauhdilla mutta onneksi uusia aina tulee.. :)

    VastaaPoista
  2. Oi voi kuinka herkullista!:) Tällä ohjeella minäkin aion seuraavalla kerralla tehdä munkit, tosin ei meille noin isoa annosta voi millään tehdä. Olet kyllä aikaansaava! Hurjat määrät valmistit upeita herkkuja ravintolapäivään ja siinä sivussa toisella kädellä paistelet vielä munkkeja pataljoonalle!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih... viime viikko oli kyllä aika leivontatäyteinen ;)
      Kokeile ihmeessä tätä ohjetta!

      Poista