lauantai 2. toukokuuta 2015

Punaherukkapiirakka

Otin tämän ohjeen talteen Kakkukupu - blogista. Piirakka teki nopeasti kauppansa Euran Kansalaisopiston kevätnäyttelyn puffetissa. Kirpakka punaherukka ja makea kinuski on oiva yhdistelmä.


Pohja:
1 dl juoksevaa margariinia tai 100 g voita
1 dl sokeria 
1 muna 
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 

Täyte:
1 tölkki kondensoitua maitoa (ei keitettyä) 
200 g turkkilaista jogurttia 
1 muna 
noin 5 dl pakastettuja punaherukoita

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muut aineet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada marjat pohjalle. Sekoita muut täytteen ainekset yhteen ja kaada marjojen päälle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

5 kommenttia:

  1. Uskon, taatusti herkullista, makeaa ja kirpeää samassa paketissa! :P Kondensoitu maito on kyllä hyvää tavaraa, sopii moneen paikkaan. Itse muistan tehneeni vähän vastaavanlaista piirakkaan joskus raparperista + kond. maidosta. Hyvää oli sekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps... hyvä yhdistelmä :) Kyllä vaan, hyvä keksintö tuo kond.maito! Täytyykin testata tuota raparperi-versiota... onneksi pian saadaan tuoretta raparperia :)

      Poista
  2. Punaherukka on yksi mun lempparimarja leivonnassa. Ihanan kirpeä marja sopii niin hyvin makeisiin piiraisiin tai muffinsseihin! Ja juuri joku oikein makea kuten kinuski, valkosuklaa tms. on ihan täydellistä punaherukan kanssa. Tämä menee kokeiluun.:)

    VastaaPoista