maanantai 25. toukokuuta 2015

Punaherukka-jogurttikakku (laktoositon)

Tämä ohje on Kermaruusu-blogista. Pohjan tein digestive-kekseistä.
Kakkua oli tarjolla ravintolapäivässä :)


Pohja 24 cm vuokaan:

200 g digestive-keksejä (laktoositon)
80 g margariinia (laktoositon)

Murskaa keksit ja lisää sulatettu rasva. Painele kevyesti vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täyteen teon ajaksi.

4 dl kermaa (laktoositon)
2½ dl maustamatonta jogurttia (laktoositon)
360 g punaherukkapyrettä
8½ liivatelehteä 
n. ½ dl sokeria (maun mukaan)

Vaahdota kerma. Kiehauta n. 1dl dl pyrettä ja sulata kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet siihen. Kaada seos lopun pyreen sekaan. Lisää seos jogurtin sekaan. Lisää sokeri ja viimeisenä vaahdotettu kerma. 
Kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita pinta. Laita kylmään hyytymään.
Koristele haluamallasi tavalla.


4 kommenttia:

  1. Kiitos, sinä olet pienentänyt ohjeen yhteen vuokaan sopivaksi! :) Olen nimittäin ajatellut että joskus täytyisi tuo Kermaruusun ohje pienentää ja kokeilla tätä.. Tulenkin sitten täältä kuikuilemaan kun saan aikaiseksi kokeilla.. On niin herkullisen kuuloinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan :) Kakku oli kyllä hyvää, varasin itselleni yhden palasen ;) Sokerin suhteen kannattaa maistella massaa, mä laitoin enemmän kuin tuo puoli desiä, lopputulos oli sopivan makea eikä silti punaherukan kirpeys kadonnut :)

      Poista
  2. Hei! Saako tuollaista pyrettä kaupasta valmiina? Pakastimesta loppu jo kaikki punaherukat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Valitettavasti pyrettä ei saa kaupasta, tukussa myynnissä. Mutta tosiaan punaherukoista pyre onnistuisi. Ensiksi marjat survotaan ja sitten painellaan siivilän läpi. Pyre on aika "mehumaista". Nyt vaan odottelemaan syksyn satoa :)

      Poista