lauantai 23. elokuuta 2014

Vadelmakakku punaherukoilla

Tälläistä kakkua tänään on saanut jälkiruuaksi paikallisessa ravintolassa. Kakku on 60 hlö:lle, se on gluteeniton ja laktoositon. 
Välissä on vadelmarahka. Vadelmat paseerasin tiheän siivilän läpi... ei sitten siemenet kiusaa lounastajia hampaankolossa ;)
Kakussa on viisi 4:n munan kääretorttupohjaa, joista yhden leikkelin neljään osaan.


Pohja: 5 x 4 munan kääretorttupohja
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ perunajauhoja
1 t leivinjauhetta

Huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe. Levitä uunipellille ja paista 225 asteessa noin 8-10 min. Kuomoa heti sokeroidulle leivinpaperille ja poista pohjapaperi. Anna jäähtyä.

Täyte: 
4 prk (a 250g) laktoositonta maitorahkaa
8 dl laktoositonta kuohukermaa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
8 dl pakastevadelmia sulatettuina, valutettuina ja paseerattuna

Vaahdota kerma, sekoita joukkoon maitorahka. Lisää sokeria maun mukaan. Sekoita vadelmapyre joukkoon. 

Päälle:
10 dl laktoositonta kuohukermaa vaahdotettuna ja pursotettuna
punaherukoita koristeeksi




5 kommenttia:

  1. Kävijälaskurisi kävijämäärä lisääntyy joka klikkauksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta! Parempi kai ottaa kokonaan pois, toivottavasti leivonnais- ja ruokaohjeita tutkitaan yhtä tarkasti :)

      Poista
    2. En tarkoittanut, että laskuri pitää poistaa. Vain korjata asetuksia. Ajattelin, että olisi mukavampi, kun näyttää oikein eikä mitä sattuu. Reseptitkin tulee tutkittua ja hyviä on.:)

      Poista
    3. Hyvä, että annoit kommentin! En siitä yhtään pahastunut, päinvastoin. Sellaisella laskurilla ei tee mitään, mikä tosiaan lisääntyi aina kun klikkasi päivitys-nappulaa, testasin itsekkin ;) Se ei kerro todellista kävijämäärää. Hassu juttu, mutta laskuri on bloggerin oma, täytyykin antaa sinne palautetta, että laskee väärin. Huomasin, että monella bloggaajalla on sama laskuri.
      Lisäsin nyt sellaisen laskurin, mikä oli vanhassa blogissanikin, laskee oikein kävijämäärän. Sen bloggerin oman laskurin lisäsin takaisin tuonne ihan alas. Hauska seurata miten ne eroaa, harmi vaan ettei sitä saanut nollattua :)
      Ja hyvä, että reseptit tutkitaan yhtä tarkasti :) Leipomisiin :)

      Poista
  2. Nämä ovat niin kauniita kakkuja! :) Itsekin ajattelin mahdollisesti hyödyntää viinimarjoja kakkujen koristelussa syksyllä olevilla lasten syntymäpäivillä. :) Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista