torstai 21. elokuuta 2014

Punaherukka-valkosuklaakakku

Punaherkukkainen kirpeähkö yläosa, valkosuklainen makea alaosa = loistava yhdistelmä! Ohje Makeaa - blogista. Tämä kakku on gluteeniton.




Pohja:

100 g voita sulatettuna

Vuoraa 24 cm:n irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

Valkosuklaatäyte:
3 liivatelehteä
½ tlk maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
200 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää siihen sulatettu suklaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuoita ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen. Kääntele joukkoon suklaakerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin herukkatäytteen valmistuksen ajaksi.


Herukkatäyte:

300 g punaherukoita
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
½ tlk maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta punaherukat ja sokeri kattilassa. Paseeraa herukat siivilän läpi. Sekoita pehmenneet liivatelehdet lämpimän marjasoseen joukkoon. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuustoa marjaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.


4 kommenttia:

  1. Näyttääpäs herkulliseslta, pitänee keksiä juhlanaihetta, että voisi tuollaisen leipoa :). Onnea uuteen keittiöön!

    VastaaPoista
  2. Onnea täältäkin, nyt on toi kommentointikin helpompaa, jospa sitä tulisi useammin harrastettua. Tiiraan kyllä kaikki luomukset tarkkaan ja voin kuvitella sinut niitä tekemässä :) mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu ♥
      Sama täällä jokainen uusi ohje käyty tarkkaan tsekkaamassa :)
      Rentoa viikonloppua!

      Poista