torstai 31. maaliskuuta 2016

Gluteenittomat porkkanasämpylät

Gluteeniton leivonta-harjoittelu jatkuu ;) Tänään vuorossa sämpylät... meheviä, nams!


5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 dl öljyä
1 raastettu porkkana

Liuota kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi, öljy ja leipäjauhoseos. Lisää porkkanaraaste. Alusta tasaiseksi. Leivo sämpylöiksi ja kohota lämpimässä. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.



3 kommenttia:

  1. Onnistuuko pyörittely hyvin vaikkei taikinassa ole psylliumia? Mun on pitänyt kokeilla glut. sämpylöitä jo vaikka kuinka ja kauan, mutta enpä vaan ole vielä saanut aikaiseksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistui, sämpylät sai helposti pyöriteltyä. Tuo mun käyttämä jauhoseos sisälsi psylliumkuitua.
      Ehkä olisi pitänyt vielä vähän kauemmin sämpylöiden nousta.

      Poista
  2. Nam nam! Voin melkein kuvien kauttaa nauttia herkullisesta tuoreen sämpylän tuoksusta! :)

    VastaaPoista