torstai 7. tammikuuta 2016

Pullataikina - veteen

Leena-muori leipoo - blogissa tämä tuli vastaan. Munkit teen veteen, mutta jostain kumman syystä pullaa en ole tehnyt... nyt tein ja täydestä meni kuin väärennetty raha!


5 dl vettä
50 g hiivaa
1½ dl sokeria
2 tl suolaa 
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 16 dl vehnäjauhoja 
150 g voita

Voisilmiin:
nokare voita+hienoa sokeria



10 kommenttia:

  1. Mun tulee tehtyä pullataikina useimmiten veteen ja hyvää kyllä tulee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä lähtien täälläkin leivotaan veteen, nams :)

      Poista
    2. Olen jo vuosia tehnyt pullataikinan veteen ja hyvää tulee. Sulatan voin kattilassa ,lisään sulatettuun voihin veden,hiivalke sopivaa. Laitan hiivan taikinakulhoon,lisään suolan,hiiva nesteytyy,kaadan voi-vesi seoksen hiivaliemeen,sokeri,munat,kardemumma ja jauhot. Pulla on täydellistä.

      Poista
  2. Minä oon aina tehnyt vedellä. Tulee tosi hyvää, parempaa kuin maidolla.

    VastaaPoista
  3. Täydellisen näköisiä pullia! Mun lempipullia nuo voisilmäpullat ja sulla onkin mukavan kokoiset silmät näissä, nam! ;D Enpä ole kokeillut koskaan taikinaa veteen, täytyy ensi kerralla kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Vanhan kansan leipojana teen aina pullan maitoon..Näen veteen leivotun enemmän ranskanleivän tyylisenä paistoksena kuin pullana. Punainen maito ja oikea voi on salaisuuteni ja olen kuulu pullantekijä näillä nurkilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tottahan toki, voita sen olla pitää :) Mutta tämä on hyvä ohje, jos esim. tarvitsee olla laktoosittomia. Kokeilehan, maistasitkohan eron ;)

      Poista