tiistai 5. tammikuuta 2016

Marjakiisseli

Tuli se talvi, vihdoinkin! Ulkona saa helposti nyt punaiset posket :)
Pakkaspäivää piristää todella marjainen kiisseli... joukkoon vaikka vielä lusikallinen rahkaa tai ehkäpä kermavaahtoa :)


Tähän kiisseliin keitetty ensiksi marjoja:

sopivasti (yhteensä ehkä n. 5 dl):
mustaherukoita
punaherukoita
puolukkaa
mustikkaa
vadelmaa
+ sokeria maun mukaan
+ 5 dl vettä

Kun marjat mehustuneet, siilaa mehu erikseen ja kaada mehu takaisin kattilaan.

runsas 2 rkl perunajauhoja
tilkka vettä

Liuota perunajauhot veteen, sekoita seos hyvin. Kaada perunajauhoseos koko ajan vispaten mehun joukkoon. Kiuhauta kiisseli, älä keitä.

n. 5 dl pakaste mansikoita

Laita pakastemansikat kuumuuden kestävään kulhoon, kaada kiisseli päälle. Ripottele pinnalle vielä hiukan sokeria, ettei synny kuorta.

NAUTI :)





6 kommenttia:

  1. Nams! Minä en raaski kyllä ikinä marjoja siilata pois.. :)

    VastaaPoista
  2. Sama täällä, minullakin jää kaikki marjat kattilaan. No ehkä punaherukat raaskisin siivilöidä pois. Marjakiisseliä pitäisi kyllä tehdä useammin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä mustikat ja mansikat jätetään... muut siilataan :)

      Poista