lauantai 25. huhtikuuta 2015

Vadelmajuustokakku

Ohje sama kuin passionjuustokakussa. Tässä pyreenä on vadelma, toimii!

Paseerasin kiilteeseen tulevan vadelmahillon eli tästä kakusta ei jää mitään hampaankoloon ;)


22 cm  vuokaan:

Pohja:
125 g kaurakeksejä
50 g voita

Täyte:
3½ dl kermaa
1½ dl sokeria 
1 dl vadelmapyrettä 
5 liivatelehteä
2 rkl vettä

Kiille:
75 g vadelmahilloa
1/4 dl vadelmapyrettä
 ½ dl vettä
1 liivatelehteä


Murskaa kaurakeksit ja lisää sulatettu voi. Painele 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. 

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen ja vatkaa kerma ja sokeri. Vatkaa kermavaahto ja tuorejuustot yhteen. Lisää vadelmapyre. Maista onko täyte sopivasti makeutettu omaan makuun. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä ainakin tunti ennen kuin lisäät päälle kiilteen. 

Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita kulhoon hillo, vadelmapyre ja puolet vedestä. Sekoittele tasaiseksi. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata liivatelehti siihen. Lisää ohuena nauhana seoksen joukkoon ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielummin yön yli. Koristele. Tässä kakussa valkosuklaata ja kuivattuja vadelmia. Kuivatut vadelmat on ostettu Punnitse ja Säästä - kaupasta. 



6 kommenttia:

  1. Voi, mulle kiitos iso pala tätä.... vadelmafanin unelmakakkua. Minä haeskelin jokunen aika sitten meidän kaupoista kuivattua mansikkamurskaa....muistelin joskus sitä nähneeni vakikaupassa, vaan ei tietnkään ollut nyt, kun sitä olisi tarvinnut. Pitääpä poiketa mainitsemassasi kaupassa ostamassa kuivattuja marjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan täältä palan tulemaan ;)
      Tämä oli kyllä mielestäni herkkua :) Mä olen ihan hurahtanut tuohon kauppaan. "Pakko" aina hamstrata erilaisia pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja marjoja, siemeniä, suklaalla kuorrutettuja juttuja :) Harmi, että aina pitää lähteä lähikaupunkiin kaupoille... Paitsi, että sehän on hyvä syy lähteä kaupunkiin ostoksille ;)

      Poista
  2. Paljonko vadelmapyrettä laitetaan kiilteeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, hyvä kysymys! Näköjään jäänyt ohjeesta pois :) Ei paljoa tarvita 1/4 dl
      Lisäsin ohjeeseen, Kiitos!

      Poista