maanantai 27. huhtikuuta 2015

Mango-passionjuustokakku

Ei, en ole mennyt kevään juhlapäivistä sekaisin... sattui vaan pääsiäisestä jäämään pussillinen suklaisia pääsiäismunarakeita, joten ne päätyivät koristamaan tätä keväistä kakkua :)
Ohje on muokattu versio passionjuustokakusta.


Pohja:
250 g kaurakeksejä
100 g voita

Täyte:
7 dl kermaa
n.3 dl sokeria 
2 dl passionpyrettä 
10 liivatelehteä
3/4 dl vettä

Kiille:
3 prk mango-sosetta (semper)
3 liivatetta
3 rkl vettä

Murskaa kaurakeksit ja lisää sulatettu voi. Painele 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. 

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen ja vatkaa kerma ja sokeri. Vatkaa kermavaahto ja tuorejuustot yhteen. Lisää passionpyre. Maista onko täyte sopivasti makeutettu omaan makuun. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä ainakin tunti ennen kuin lisäät päälle kiilteen.

Kiille: Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kaada mangososeet kulhoon. Kuumenna 3 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää liivateliuos koko ajan sekoittaen mangososeen joukkoon. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään tunniksi.

Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.

Koristele kakku haluamallasi tavalla.


4 kommenttia:

  1. Varmasti herkullista! Koristeet sopii hyvin vielä pääsiäisen jälkeenkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on herkullista, raikasta :)
      Juu... Ajattelin, että nyt on hyvä aika käyttää koristeet pois... Juhannuksena ei enää oikein sovi ;)

      Poista
  2. Kiva, että ohjeesta on ollut näin paljon iloa! :D Juustokakkuja on kyllä helppo muokkailla! Mulla on lähes aina sama pohja täytteiden resepteissä. Varmasti on vadelmainen ja tämäkin versio ollut herkullista :) Ja kauniita ovat kumpikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ohje on ihan paras ❤ Tuo vadelmainen versio oli myös aivan ihanaa.
      Olen taas järjestämässä ravintolapäivää toukokuussa. Tarkoitus on tarjoilla erilaisia kakkuja... Passion on ykkösenä listalla :)

      Poista