sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Karpalon ja myslin makuinen Joululeipä

Myllärin haastoi leipomaan jouluisen leivän ja ilahduttamaan sillä ystävää :) Leipä tuli siis paketoida haluamalla tavalla lahjaksi. 


2 leipää

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
1 dl kuivattuja karpaloita
½ dl öljyä

voiteluun: vettä

Lämmitä vesi hieman kättä lämpimämmäksi. Lisää mysliin kuivahiiva, suola ja siirappi. Sekoita mysliseos veden joukkoon. Alusta jauhot vähitellen taikinaan, lisää loppuvaiheessa öljy. Vaivaa pehmeä taikina. Kohota liinan alla lämpimässä n. 30 min.

Leivo kohonneesta taikinasta kaksi leipää ja laita ne voideltuun vuokiin. Anna leipien kohota vielä 30 min. Voitele kylmällä vedellä. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.


Toinen leivistä syötiin siltä seisomalta... toinen ehti pakettiin :)



Tuotteet saatu blogin kautta Myllärin Luomulta.

8 kommenttia:

  1. Laitoin reseptisi kirjanmerkkeihin, kuvista välittyi niin herkullinen maku ja lämmin, hyvä mieli. :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä kelpaisi tuollainen lahja. Tosi hieno tuo sanomalehtikääre:)

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa tosi herkulliselta! Ihana toi kuva jossa voi sulaa leivälle :)

    VastaaPoista
  4. Oi oi, kuulostaapas herkulliselta!

    VastaaPoista
  5. Ihana mikä leipä, juuri minun herkkuani ois! Panen mieleen. :) Ihanasti olet myös paketoinut! :) Minäkin paketoin yks joulu kaikki lahjat sanomalehdillä. Paksua nauhaa ympärille ja hienoja tuli. Eikä kalliiksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaikille kommenteista! Vähän pelkäsin, että miten maku säilyy vielä "vanhetessaan", mutta pelko oli turhaa :) Leipä oli todella mehevää vielä seuraavanakin päivänä.. sitten se loppui ;)
      Se tieto muuten tuosta paketoinnista puuttuu, että ensiksi käärin leivän leivinpaperiin ja sitten vasta sanomalehteen.

      Poista