sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Saa nauraa - Kinuskikakut

Ei paljon pari päivää sitten kyllä naurattanut, mutta nyt alkaa jo hymyilyttämään ;)
Tein tilauksesta kaksi kinuskikakkua. Kakkujen piti olla laktoosittomia, joten siis kinuskikin laktoositonta. Laktoositon kuohukerma ei tee yhteistyötä kanssani. "Normaalista" kuohukermasta tehtyä kinuskia keittelin n. 15-20 min, mutta laktoosittonta kuohukermaa keittelen yli 30 min, tein tippatestin ja mielestäni kinuski oli valmista! Ei tainnut olla...

No, oli vielä yksi juttu, nimittäin kakkupohjaa leikatessani, "onnistuin" kannen leikkaamaan aivan liian ohueksi, eikös se revennyt nostaessani sitä kakun päälle.

Ja tässä lopputulos... tässä kohtaa saa nauraa :)

Kinuski valui kakun sisään ja osasta kohtaa nosti kermavaahtoa pintaa, jippijei!


Noh, kuten kuvastakin huomaa, ajattelin seuraavana päivänä kuoria kinuskin pois, päädyin kuitenkin toiseen tulokseen:


Kerma kinuskin päälle ja kakku oli valmis... toivottavasti kelpasi!

Toinen kinuskikakku kyllä onnistui:


Ja jotta kaikki ei mene niinkuin Strömsöössä, niin ei tosiaan mennyt!

Käytän tähtityllana usein Eskimo pursotinpussi-pakkauksessa olevaa punaista tyllaa... tällä kertaa ajattelin tuohon katastrofi-kakkuun käyttää Lekue pursottimen mukana tulevaa tyllaa... jälki ei ollut niin terävää kuin Eskimon tyllalla, tässä näet erot:


ja tässä tyllat, punainen siis mielestäni parempi!


No mutta lopputulos suht ok kakkujen suhteen ;)

Tässä vielä ohje kakkuihin :)

Pohja:
10 munaa
5 dl sokeria
5 dl gluteenittomia jauhoja tai perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte (kahteen 10 munan kakkuun):
800 g pakastemansikkaa, sulatettuna, valutettuna ja soseutettuna
10 dl laktoositonta kuohukermaa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan


Kinuski:
4 dl laktoositonta kuohukermaa
4 dl fariinisokeria

Pursotukset:
10 dl laktoositonta kuohukermaa 



18 kommenttia:

  1. Apua! Mutta hienosti korjasit katastrofinpoikasen alta pois! :D Näitä sattuu kyllä välillä täälläkin keittiössä, tilanteen ollessa päällä ei todellakaan naurata mutta kyllä myöhemmin jo alkaa vähän hymy irtoamaan.. Ja olisihan se sangen tylsää jos leipominen olisi aina samanlaista ja joka kerta täydellistä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, aika hyvin sain korjattua :) Totta, välillä näitä sattuu, mutta onneksi on keinoja peittää tilanne ;)
      Ensi viikonloppuna uusi yritys :)

      Poista
  2. Oi voi.. Kaikkea voi sattua. Hyvän näköisen kakun kuitenkin sait aikaiseksi ja tilanteen pelastetuksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, kaikkea sattuu :) Olisi se kyllä pitänyt arvata, ettei revenneen kannen päälle kannata liian löysää kinuskia kaataa... vaan taas sain kunnon opetuksen ;)

      Poista
  3. Oho! Kaikkea kanssa... onneksi sait tilanteen järjestymään ja luvatut kakut toimitettua. Mulla kävi joskus niin, että tuntia ennen luovutusta halkesi sokerimassalaatta kastekakusta ja laatassa oli nimikirjaimet liimattuna kiinni... melkein poru pääsi, kun piti aloittaa kaikki alusta. Mutta siitäkin selvittiin :)
    Mä teen aika pitkälle kaikki laktoosittomana ja käytän kinuskiin pirkan laktoositonta vispikermaa ja se toimii! Ikinä (koputtaa puuta ☺) ei ole mennyt piloille kinuskit :) Kokeile sitä ensi kerralla!
    Tykkään tosi paljon tuosta punaisesta tyllasta, varsinkin muffinssien pursottelussa! Se on vaan melko iso niin siksi en enää käytä sitä kakuissa vaan siirryin städterin 14mm tyllaan joka vastaa wiltonin 1M-tyllaa. Näitä kaikkia kolmea tyllaa yhdistää syvät urat ja sisäänpäin kaartuvat sakarat. Tällä punaisella tulee myös aivan ihanaa ruusupursotusta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! No voi kääk ja kun sokerimassakoristeita ei ihan nopeasti tehdä, onneksi ehdit korjata tilanteen!
      Hyvä, kiitos vinkistä! Kokeilen tuota pirkka kermaa... nyt olen keitellyt S-kaupan Kotimaista laktoositonta kuohukermaa, mutta homma ei siis oikein ole toiminut. Kuinka pitkä keittoaika tuolla pirkan kermalla on?
      Ja nyt lähdenkin tästä tylla-ostoksille! Totta, tuo punainen on iso ja vie paljon kermaa pursotuksiin, jälki on kyllä todella hieno!
      Kiitos taas Taru kullan arvoisista vinkeistä! ♥

      Poista
    2. Olen keitellyt kinuskia pirkan lakt.vispikermasta (4dl kermaa+ 4dl fariinisokeria) 30-40 minuuttia. Melko kauan siis :) Mutta tuo aika taitaa olla hella/kattila/pannu/ainesten määrä kohtaista. Käytän myös vesilasitestiä. Kiva kun voin olla avuksi :)

      Poista
    3. Ok, eli siis jaksaa keittää :) Ensi viikonloppuna uusi yritys K-kaupan kautta :)

      Poista
    4. Tein äsken kinuskin kakun päälle (eli 2dl Pirkan vispikermaa ja 2 dl fariinisokeria) niin se oli valmista vartissa. Tulee näköjään tuo pienempi määrä aika nopeasti :)

      Poista
    5. Eilen keittelin 4 dl + 4 dl, 45 minuuttia meni... onnistui :)
      Se vaan on ongelma, kun gluteeniton kakkupohja (perunajauhoista tehty) on niin murenevainen. Taas kakun päällinen hiukan murtui leikatessa, vaikka paksun kannen leikkasinkin. Ja kun kaataa kinuskin päälle, niin ei tule niin tasaista.. plääh

      Poista
    6. Vastailinkin sulle blogiini tästä aiheesta :)

      Poista
  4. Oih, tekevälle sattuu! Täällä myös välillä eikä tosiaan sillä hetkellä "naarata". :D Mutta hienosti sait epäonnen paikattua. Tsemppiä uusiin koitoksiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, jos ei mitään tekisi, ei mitään sattuisi ;) Kiitos Leena-muori ♥

      Poista
  5. Kauniita kakkuja niistä tuli, hienosti osasit kääntää tilanteen voitoksi :) ja sattuhan näitä, kun paljon leipoo - vaan ei täällä kaverille naureskella :) Hymyillään korkeintaan hauskasta postauksesta. Kiitos tuosta punaisen tyllan vinkistä, en ole tuollaista kokeillutkaan, kun aina on ollut noita isoja metallisia vain käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne ♥ Kyllä, tekevälle sattuu :)
      Tuo tylla on todella hyvä... vei kyllä aika paljon kermavaahtoa.

      Poista
  6. Kyllä korjasit tilanteen todella hienosti, tiedätkö Kirsi, nyt kun sä laitoit tämän postauksen, uskallan minäkin laittaa yhden katastrofin, josta henkinen toipuminen on edelleen käynnissä! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Postauksen julkaiseminen auttaa toipumiseen ;) Anna palaa vaan ;)

      Poista
  7. Tosi hienosti osasit kakun korjata. Lopputulos on upea.:) Tosi hyvä on tuo Eskimon punainen tylla. Vaikka minulla on kunnon metalliset tyllatkin, niin aina valitsen tuon punaisen muovisen, kun jotain pitää pursottaa.:)

    VastaaPoista