maanantai 22. syyskuuta 2014

Kahden suklaan juustokakku

Synttärilahjaksi meni tämä kakku. Ei tästä kakusta ainakaan suklaata puutu ;) 


VINKKI! Kannattaa tehdä täytteet toisinpäin eli ensin valkosuklaa ja sitten tummasuklaa. Kiille (vaikka sen antaa hieman jäähtyä) sulattaa valkosuklaatäytettä, joten pintaan nousee hieman valkosuklaa"kierteitä". Ne saa kyllä koristeilla peittoon ;)


24 cm vuokaan

Pohja:

Tummasuklaatäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
130 g (Pandan levy) tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
2 rkl vettä

Valkosuklaatäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
130 g (Pandan levy) valko suklaata
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
2 rkl vettä

Kiille (ohje täältä kaksinkertaisena):
3 liivatetta
1dl kaakaojauhetta
½ dl sokeria
3 dl maitoa

Laita tummasuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoitellen. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja vatkaa tuorejuusto toisessa kulhossa. Kaada hetken jäähtynyt suklaa muutamassa erässä vatkaten tuorejuuston sekaan. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen, kaada ohuena nauhana vatkaten tuorejuusto-suklaavaahtoon. Lopuksi yhdistä varovasti sekoitellen kermavaahto ja tuorejuusto-suklaavaahto. Kaada keksipohjan päälle, tasoittele ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.

Tee samalla tavalla valkosuklaatäyte.

Valmista kiille. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen ja muut aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää liivatelehdet ja anna jäähtyä. Kun kiille on jäähtynyt hieman kaada se maitosuklaakerroksen päälle ja anna jähmettyä muutamasta tunnista päivään. Irrota kakku vuuasta ja koristele haluamallasi tavalla.


9 kommenttia:

  1. Ihana kakku. Suklaata ei ole koskaan liikaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja =)
      Totta, suklaata, paaaaljoooon suklaata, nams ;)

      Poista
  2. Varmasti hyvää ja todella upea koristelu.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana kakku, vesi valuu kieleltä.:P Hienosti koristeltu myös.

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa tutulta, olen varmaankin ainakin melkein samalla ohjeella itsekin joskus kokeillut, ja hyvää on.. Kyllä suklaakakussa suklaata pitää olla! :)

    VastaaPoista
  5. Ihana suklaaherkku! ♥ Mun on pitänyt kokeilla tuollaista kiillettä siitä asti kun Kinuskikissa julkaisi siitä reseptin. Aina on vaan jäänyt... Nyt tekis taas mieli kokeilla :) Pitäisi kyllä tehdä jotain itsellekin, kun on tullut vaan toisille leivottua. Jotain ihanan suklaista :)

    VastaaPoista
  6. ..ja hyvä synttärilahja olikin. Todella hyvänmakuinen
    Jarppi

    VastaaPoista
  7. Oijoi mikä herkku! Ja sinulta kyllä tuo koristelu sujuu, tosi näyttävä kakku jälleen kerran.

    VastaaPoista