maanantai 1. syyskuuta 2014

Punaherukkapiirakka

Kovin on punaherukka voittoinen ollut tämä blogi toistaiseksi, joten jatketaan sillä linjalla :) Jääkaapissa odotti vuoroaan creme fraiche-purkki, se päätyi tähän piirakkaan.


Pohja:

1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl piimää
1,5 dl voisulaa

Päälle punaherukoita

0,5 dl sokeria
1 prk (200g) creme fraiche
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää piimä ja voisula, sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Sekoita creme fraicheen sokerit ja muna. Ripota pohjataikinalle marjat. Kaada päälle täyte. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Vinkki: Välillä esipaistan pohjaa uunissa 5 min ennen marjoja ja täytettä.... niin tein nytkin.

7 kommenttia:

  1. Ai, mitä herkkua! Nyt on marjojen ja omenien aika, joten mikä sen sopivampaa kuin leipoa ihania piirakoita. Minä en ainakaan kyllästy - ihanaa, kun saa uusia ohjeita lisää :)

    VastaaPoista
  2. Tee sä vaan niitä piirakoita siitä punaherukasta, hyvältä näyttää! Tiedänpä sitten mihin blogiin suunnistan reseptejä katselemaan, kun itselle iskee se inspiraatio...☺

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen :) Ranskankerma sopii tuohon varmaan todella hyvin, tuo ihanaa pehmeyttä :)

    VastaaPoista
  4. kaikki nämä punaherukkaleivonnaiset näyttävät niin herkullisilta...harvoin olen tehnyt,kun pelkään että meillä ei tekisi kirpeytensä vuoksi kauppaansa ;)

    VastaaPoista
  5. Toistan itseäni näissä ihanissa leipomuksissasi: Herkullista! :)

    VastaaPoista
  6. Mä en tykkää punaherukoista muuten kuin leivoksissa ja tämä piirakka vaikuttaa herkulliselta! Tämän vuoden herukoita mulla ei olekaan vielä, vaan äidin tuomia edellisvuotisia vielä pakasteessa. Voisin kyllä käyttää ne tällaiseen piirakkkaan!

    VastaaPoista