tiistai 4. toukokuuta 2021

Mansikka-kinuskikakku sekä Instagram-asiaa

 Aloitetaan sillä Instagram-asialla eli Kirsin keittiössä löytyy nyt myös instagramista :) Kovin on homma siellä vielä alkutekijöissä, mutta yritystä on ;) Eli tuuhan seuraajaksi: @kirsin.keittiossa

Ja sitten tähän kakkuun. Aa että, mansikka ja kinuski sopivat kyllä hyvin yhteen. Ohje löytyy jo kyllä täältä blogista, mutta laitanpa vielä kertaalleen :)


Pohja:
200 g digestive-keksejä
80 g sulatettua margariinia

Mansikkahyydyke:
2½ dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tuoreita mansikoita soseutettuna
¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
4 rkl vettä

Kinuskihyydyke:
2 dl kermaa
2 dl valmista kinuskikastiketta
100 g vaniljarahkaa
3 liivatelehteä
2 rkl vettä


 Valmista keksipohja. Murenna keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Painele 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Laita pohja täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin.

Valmista mansikkahyydyke. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, mansikkasose ja sokerit keskenään erillisessä kulhossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan haarukalla sekoittaen. Valuta liivateseos ohuena nauhana mansikkaseokseen samalla vatkaten. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon ja kaada täyte keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi ennen kinuskihyydykkeen valmistusta.

Valmista kinuskihyydyke. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kinuskikastike ja vaniljarahka keskenään erillisessä kulhossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Valuta liivateseos ohuena nauhana kinuskiseokseen samalla vatkaten. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon ja kaada täyte mansikkahyydykkeen päälle. Tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli. 

Poista vuoka varovasti kakun ympäriltä ja koristele haluamasi mukaan esimerkiksi tuoreilla marjoilla.
 

 

2 kommenttia:

  1. Herkkukakku varmasti tämäkin. Kakkuja tulee tehtyä ylen harvoin, kaikkea muuta kylläkin nyt kun olen vähän paremmassa kunnossa. Huomasinkin joku päöivä, että olet tullut linjoille, mutta unohin sitytyen asian. Blogeissa tulee niin harvoin enää kierreltyä. Minäkin viimein tammikuun lopussa laitoin Instasivut pystyyn. Pitkään ystäväni mulle sitä ylipuhuivat, joten annoin sitten periksi. Laitoin instaan ja faceen omalla nimellä olevat tilitt, mutta mimmin keittiö kulkee nimenä mukana.Laitan muutakion kuin vain ruokia ja leivonnaisia.

    Mullakin oli pitkä tauko käsileikkauksien jälkeen. Vajaan 2 vuoden aikana tehtiin 6 isoa leikkausta, joten väistämättä jäi blogi taka-alalle.

    Mutta ihana, että olet palaillut linjoille ja kävin heti liittymässä Instan seuraajiisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkäksi venahti tauko, tuli sellainen kyllästyminen blogin pitämiseen. Taas innolla mukana :)

      Poista