keskiviikko 17. elokuuta 2016

Kinuskijuustokakku vadelmilla

Johan on pakkanen täyttynyt marjoilla... pärjää ainakin jouluun asti ;) 
Olen odotellut tuoreita vadelmia, jotta pääseen testaamaan tätä Tarun ohjetta! Odotus kannatti... tosin vadelmat loppui kesken... punaherukoilla toimii myös!

Ohjeella tulee komea muhkea kakku 24 cm vuokaan :)
Tein kakusta gluteenittoman, käytin paketin Semperin välipalakeksejä ja voita sulatin 60g.


Pohja:
200 g kaurakeksejä 
80 g voita

Täyte:
4 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kinuskikastiketta
9 liivatelehteä
½ dl vettä

Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuuston rakenne rikki ja vatkaa joukkoon kinuskikastike. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen tuorejuusto-kinuskiseokseen. Yhdistä sitten kermavaahto ja tuorejuustoseos. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia, mutta mieluummin yön yli.

Koristele kakku vadelmilla ja valuttele niiden väleihin kinuskikastiketta maltillisesti.




2 kommenttia: