tiistai 22. joulukuuta 2015

Piparkakut

Vielä ehtii ennen joulua...
Tällä kertaa otin taikinaan ohjeen Makeaa-blogista, tykkäsin!



300 g voita (käytin Arla laktoositon voita)
1 1/2 dl siirappia
4 dl sokeria
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1/2 tl kardemummaa
3 kananmunaa
2 tl soodaa
13 dl vehnäjauhoja

Kiehauta voi, siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Lisää munat ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota muotilla paloja levystä ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista piparkakkuja 200-asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Kardemummaa en ole tqinnnutkaan koskaan laittaa pipqritaikinaan.. Näitä erilaisia pipariohjeita on niin vqltavasti että on ihan valinnan vaikeutta.. Tänä vuonna minö kokeilin paraisten ohjetta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva muuten blogisi uusi ulkoasu! :)

      Poista
    2. En myöskään ennen kardemummaa ole piparitaikinassa käyttänyt, sopii hyvin :)

      Poista