tiistai 10. marraskuuta 2015

Sitruuna cookies

Toinen herkku, mitä leivottiin viikonlopun kansalaisopiston kurssilla, olivat sitruuna cookiesit... raikkaita!
Myös tämä ohje on kurssin vetäjän Maarit Toivosen laatima.



7 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
150 g voita
1¾ dl sokeria
1 dl tomusokeria
1 dl ruokaöljyä
1 muna
½ dl sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 tl vaniljaesanssia

sokeria


Lämmitä uuni 180 C°. Yhdistä kuivat aineet valmiiksi. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää hitaasti öljy vaahdon joukkoon. Lisää sitruunan kuori ja mehu sekä vanilja. Lisää munat yksitellen ja vatkaa kunnes massa on tasaista.  Lisää hitaasti sekoittaen kuivat aineet lopuksi sekaan. 
Pyörittele taikinasta noin 36 palloa. Aseta pallot väljästi pellille. 
Dippaa lasin pohja sokeriin, paina jokaiseen palloon juomalasilla syvennys (lähes pohjaan asti). Pikkuleivät reunat repeilevät ja se on tarkoituskin. 
Paista keskiosassa noin 8 min. Nämä saavat jäädä nihkeiksi. Jäähdytä hyvin paiston jälkeen. 

Cookies täyte:
40 g voita
50 g tuorejuustoa
2 rkl sitruunanmehua
5 dl tomusokeria
½ tl vaniljaesanssia
keltaista elintarvikeväriä

Vaahdota voi ja tuorejuusto. Lisää Tomusokeri vähitellen yhdessä sitruunanmehua kanssa. 
Levitä cookieseille ja tarjoile heti tai anna täytteen kuivattaa ennen pakkaamista. 
Säilytä valmiit cookiesit jääkaapissa

3 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa tämäkin! :)

    VastaaPoista
  2. Onpas mukavan rustiikkisen näköisiä pikkuleipiä. :) Mielenkiintoisen kuuloinen ohje, kun taikinaan tule sekä voita että öljyä.

    VastaaPoista