lauantai 21. marraskuuta 2015

Piispattaren medaljongit

Nämä ovat pieniä herkullisia makupaloja :) Ja kovin katoavaista sorttia ;)
Ohje on Kokit ja Potit - blogista.


n. 35 kpl

pohjat:
250g voita
1 dl hienokiteistä sokeria
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 kananmunan keltuainen

täyte:
60g voita
1 dl tomusokeria
1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 rkl pikakahvijauhetta (jauhettuna)

päällinen:
2 dl tomusokeria
1 1/2 - 2 rkl vettä
hasselpähkinöitä

Tee ensin pohjat. Nypi huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään vähintään tunniksi. 

Kaulitse taikina ohueksi noin 3mm paksuksi levyksi ja ota muotilla (kuohuviinilasi, metallikorkki tms.) 3-4 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä, asettele ne leivinpaperille ja paista 200 asteessa muutama minuutti. Pohjat saavat jäädä vaaleiksi. Jäähdytä pohjat.

Sekoita huoneenlämpöiseen voihin täytteen muut ainekset ja sekoita seos tahnaksi. Levitä täytettä joka toiselle pohjalle ja paina toinen pohja kanneksi.

Sekoita päällinen ja sipaise kuorrutetta ohuelti pikkuleivän päälle. Paina päälle hasselpähkinä ja anna päällisen kuivua huoneenlämmössä. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa. Huomio, että rasvaiset pohjat imevät herkästi itseensä voimakkaita hajuja.

6 kommenttia:

  1. Miten suloisia makupaloja! Ihania ja sööttejä!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa yksinkertaiselta ohjeelta. Ja herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ohje on hyvin yksinkertainen! Pientä näpertelyä vaatii, mutta on kyllä sen arvoista :)

      Poista
  3. Nämä näyttää aivan sairaan hyville! Pitäisi tälläisiä kokeilla joku kerta :)

    VastaaPoista
  4. Tosi nättejä pikkuleipiä ja varmasti hyviä! :)

    VastaaPoista