torstai 12. maaliskuuta 2015

Mustaherukka-juustokakku

Olin muutama viikko sitten kansalaisopiston hyydykekakku-kurssilla. Taas tuli uutta... tiesitkö mm. että liivatteita ei tarvitse sulattaa kiehuvaan nesteeseen... ne voi sulattaa ihan omana itsenään mikrossa muutaman sekunnin erissä välillä sekoittaen (tietysti ensin kylmässä vedessä liotettuina!).
Kurssin vetäjänä toimi Maarit Toivonen, hän on myös laatinut ohjeen. Kiitos Maaritille!


pohja:
200 g domino-keksejä
75 g voisulaa

täyte:
400 g tuorejuustoa
5 dl kuohukermaa
5 liivatetta
1 rkl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
200 g mustaherukkaa

kiille:
3dl mustaherukkamehua
1½ dl hyytelösokeria

Jauha keksit muruiksi ja yhdistä sulatettuun voihin. Laita leivinpaperi kakkuvuoan pohjan ja reunan väliin. Painele pohjamuru kevyesti vuokaan. 
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään n. 5 minuutiksi. 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Pehmennä juusto toisessa kulhossa. Sekoita vaahdot yhteen. Ota vaahdosta 1/3 toiseen kulhoon ja lisää siihen sulatettu valkosuklaa. 
Soseuta mustaherukat ja lisää joukkoon sokerit ja sulatetut liivatteet. Yhdistä mustaherukkamassa ja juustokermaseos.
Pursota mustaherukka-täytteestä reuna kakkupohjan päälle. Täyte keskusta suklaatäytteellä. Pursota loppu mustaherukka-täyte tasaisesti kakun päälle. Anna hyytyä.
Valmista kiille ja kaada haaleana kakun päälle.

Mä jätin tästä kiilteen pois. Syy siihen on tuo suklaareunus... reuna ei ole tarpeeksi tiivis, kiille valuu pois päältä. Eli tee kakku joko ilman kiillettä suklaareunuksen kera tai kiilteellä ilman suklaareunusta :)



15 kommenttia:

  1. Varmasti herkullinen kakku! Mustaherukka ja punaherukka on aivan liian vähän käytettyjä marjoja ja siksi itsekin oon kehitellyt punaherukasta juustokakun ja täytekakun täytteen. Molemmat ovat aivan ihanan makuisia. Joskus aikana ennen blogia olen parikin kertaa kokeillut tuollaista suklaareunaa juustokakkuun (Kinuskikissan ohjeella) ja se on ihan simppeli tehdä, kun siihen keskittyy. En sitten tiedä miksei enää ole tullut noita tehtyä... Se on sullakin tosi näyttävän näköinen! :)
    Kivoja nuo kurssitkit joissa käyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaherukkaa tulee itse käytettyä jonkun verran, mutta en edes muista olenko koskaan käyttänyt mustaherukkaa... mehuna kyllä ja paljon :)
      Tuota suklaareunaa oli kyllä kiva tehdä... harmi vaan, ettei kiille tykännyt siitä ;)
      Vielä yksi kurssi tiedossa... seitsemän sortin pikkuleivät :)

      Poista
  2. Mustaherukkainen kakku on mieleen meilläkin. Ja punaherukkainen kans. Suklaareunausta tule aina joskus tehtyä...enemmän kyllä kermakakun reunoille. Nättihän se on , vaan sotkee pöydässä ja rikkoutuu helpolla. Liivateasia on ainaskin ekoilla kerroilla tekevälle ehdottomasti turvallisempi että liuottaa/sulattaa ne kiehuvaan nestetilkkaan.... sitähän ei tartte paljoa olla. Sellaisenaan liivatteita varsinkin mikrossa sulatettaessa, kiehuu ne helposti ja silloinhan liivate voi menettää kykyään toimia....näinkin on ikävä kyllä käynyt. Itse tykkään kyllä sulattaa liivatteet ilman lisättyä nestettä (jäähän niihin vähän sitä liotusvettä, vaikka kuinka kuiviksi ne puristaisi), vaan teen sen kattilassa, jotta nään seoksen koko ajan ja sitä on siinä helppo koko ajan sekoitella.....ei vatkata, ettei tule vaahtoa. Kyllä kursseilla on mukavaa... aina sieltä jotain uutta tarttuu mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että ensimmäinen kun leikkaa kakkua, niin suklaareunus saa kyytiä ;)
      Totta... mikrossa sellaisenaan sulattassa, sulatus tapahtuu pienissä erissä valvotusti! Täytyykin lisätä se tuohon!
      Mä olen tosi innokkaasti osallistunut kursseille :) Maarit on ammattilainen, on saanut paljon uusia vinkkejä! Viime vkoloppuna piti olla fantasiakakku-kurssi... peruuntui vähäisen osallistujamäärän vuoksi :( Onkohan se niin, että pieni paikkakunta, pieni osallistujamäärä ;)

      Poista
  3. Herkullisen näköistä! En olekaan koskaan mustaherukkaa kokeillut hyydykekakkuun, luulen ettei se omalla väellä menisi kaupaksi. Joskus voisi kyllä juhliin tms. kokeilla, itse kyllä tykkäisin kovasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa :)
      Ekaa kertaa minäkin mustaherukkaa testasin. Siitä joko tykkää tai ei tykkää, voimakas makuinen! :)

      Poista
  4. Oi, minä niin tykkään tällaisista mustaherukkaisista! Itse opin koulussa, että liivatteet voi nostaa kevyesti puristettuna liotusvedestä kattilaan ja sulattaa siinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvää :) Hyvä, näitä vinkkejä tarvitaan!

      Poista
  5. Mustaherukka-juustokakku on niin ihanaa!! Ehdottomasti yksi lemppareistani! Tämä resepti menee kyllä tosiaankin kokeiltavien listalle.<3

    VastaaPoista
  6. Sen lisäksi, että toi on varmaan herkkua, ulkonäkö on kaunis kuin koru!☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija ♥ Kiille olisi ollut piste iin päälle, nyt pinta on ropoinen :)

      Poista
  7. Hienon näköinen kakku :) Minäkään en ole koskaan hyydykekakkua mustaherukasta tehnyt, mutta uskon sen toimivan hyvin, varsinkin valkosuklaan kanssa.

    VastaaPoista
  8. Nam, onpas herkullisen näköinen kakku! :) Täytyisikin kyllä kokeilla tuota mustaherukkaa enemmän kakuissa...

    VastaaPoista
  9. Hei! Kakku kuulostaa tosi hyvältä! Tekis mieli kokeilla :) Onko mustaherukat kaupan pakastemarjoja? :)

    VastaaPoista