sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kermatäytekakut

Eilen juhlistettiin isäni tädin 90-vuotissyntymäpäiviä. Kunnioitettava ikä! Onnea vielä ♥

Sain kunnian tehdä kakut juhliin. 
Sokeriruusuja muovailin useita... ei millään tahtonut valmistua kelpuutettavia muotovalioita... Onneksi osallistuin joulukuussa Kakkukurssille... nyt oli ruusunvalmistus-opeista apua!

Kakut ovat gluteenittomia ja laktoosittomia. Pohjan ohjeena käytin taas Tarun loistavaa ohjetta, suosittelen! Tein 9 munan taikinan ja jaoin sen 24 ja 23 cm vuokiin.


Täytteenä molemmissa kakuissa:
1 prk aprikoosihilloa
1 (iso) prk säilykepersikkaa pieneksi kuutioituna
kermavaahtoa (laktoositonta vispikermaa) (yhteensä n. 8 dl), maustettu sokerilla ja vaniljasokerilla

Kakkujen päälle, reunoille ja pursotuksiin meni laktoositonta vispikermaa n. 7 dl.

Koristeena mantelirouhetta ja omin kätösin muovailtuja sokeriruusuja ;)





15 kommenttia:

  1. Todella kauniit ruusut, ihan aidon näköisiä. Usko tai älä, en ole koskaan koittanut tehdä ruusuja, pitäisi varmaan sekin taito yrittää opetella, näyttävät niin kauniilta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu :) Mä olen joskus aikaisemmin kokeillut ruusujen tekoa... ei niitä ruusuiksi tunnistanut. Mutta tuolla kakkukurssilla sain niin hyvää oppia, että nyt alkaa jo jotenkin onnistumaan. Lisää harjoitusta vaan! :)

      Poista
  2. Upeat kakut, ja nuo ruusuthan on tosi kauniita. Tosi hienon värisiäkin, varsinkin nuo tummemmat ruusut.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mäkin tykkään tuosta tummasta sokerimassasta. Itseasiassa sain sen joululahjaksi Vispilänkaupasta, kun tein sinne tilauksen ennen joulua, hyvää palvelua!!

      Poista
  3. Todella upeita kakkuja jälleen kerran:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos... jos nyt näin meidän kesken, niin olin kyllä tyytyväinen lopputulokseen ;)

      Poista
  4. Hienoja kakkuja. Kyl sä vaan niitä ruusuja osaat tehdä. Noi on tosi upeita!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija ♥ Näkisitpä ne mitkä eivät kakun päälle päässeet ;) Se on jännä juttu, mutta jotekin sen jo näkee, kun alkaa ruusua tekemään, että se joko onnistuu tai ei onnistu.

      Poista
  5. Vau mitä kakkuja! Tässä mun blogi: kakuistakaunein.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanne :) Tulenkin tästä samantien vierailulle :)

      Poista
  6. Ruusut on minusta niin vaikeita tehdä, vielä en kertaakaan ole voinut olla tyytyväinen omiin ruusuihin.. Harjoitustahan se vaatii.. Sinun ruusut näyttävät kyllä ihan ruusuilta! Kauniit kakut olet tehnyt, ja herkulliseltakin kuulostaa! :)

    VastaaPoista
  7. Kyllä on hienoja ruusuja ja kakkuja! :D Itse en ole ikinä kokeillut edes ruusujen tekoa... se kurssi jossa olit jäi kyllä kiinnostamaan mua. Pitäisi joskus mennä itsekin sellaiselle!
    Mahtavaa, että olet tykännyt tuosta pohjasta. Sitä on kyllä ihanteellista käsitellä, kun se on kestävämpää kuin "kaikkea yhtä paljon"-pohja.

    VastaaPoista
  8. Hyvät värit ruusuissa ja näyttävät upeilta mantelirouheen kanssa.

    VastaaPoista