tiistai 21. lokakuuta 2014

Suklaakakku

Tuli tässä muutama viikko sitten täytettyä vuosia ja mitenkäs sitä sitten juhlitaan muutakuin kakun kera ;)
Suuren suuri suklaan ystävä kun olen, niin suklaakakku oli ihan selvä valinta :) Pohjana on Suklaapossun Mielettömän mehevä suklaakakkupohja (gluteenittomana). Täytteenä (myös Suklaapossulta) persikkamousse. Ja päällä suklaaganache... nam!

Persikkamousseen laitoin yhden ison säilykepurkillisen persikoita... olisi voinut olla emmänkin eli tuota ohjeen määrää kannattaa noudattaa :)
Suklaagancheen jäi muutama ilmakupla... plääh!

Ja sitten kuva (taisin vähän innostua kuvankäsittely-ohjelman kanssa ;)



Pohja (tein tällä ohjeella 24 cm vuokaan):
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl ranskankermaa (tai piimää)
3 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4.75 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.

Persikkamousse (kahteen väliin):
2.5 dl vispikermaa
125 g maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0.75 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2-2.5 rkl (n. 1 sitruunan) sitruunan mehua
2-2.5 tl liivatejauhetta 
350 g (n. 6 persikkaa) persikkasosetta

Soseuta persikat esim. sauvasekoittimella.
Tee täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maitorahka, tuorejuusto ja sokerit. Sekoita liivatejauhe sitruunan mehuun ja anna turvota muutama minuutti. Kun liivate on turvonnut, lämmitä sitä mikrossa välillä sekoittaen, kunnes liivate on sulanut (tähän menee aikaa mikron tehosta riippuen n. puoli minuuttia). Älä kuitenkaan kuumenna liivatetta kiehuvaksi. Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman-seoksen joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
Lisää persikkasose. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.

Suklaaganache:
1½ dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
1 tl margariinia

Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Ole tarkkana kerman kuumuuden suhteen. Liian kuumaan kermaan sekoitettaessa suklaa saattaa kokkaroitua osittain. Tarvittaessa jäähdytä kermaa hieman. Sulata sitten joukkoon suklaapalat. Lisää halutessasi teelusikallinen margariinia kiillon aikaansaamiseksi. Levitä ganache kakun päälle (levittyy helposti itsestään). Jäähdytä jääkaapissa.


Pursotukset:
4 dl laktoositonta vispikermaa
tummaa kaakaojauhetta
tomusokeria


perhonen liiteli kakun päälle Bake and Partysta ;)

19 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa todella herkulta, ah! :) Minä en ole vielä kokeillutkaan tuota Suklaapossun ihanan tuntuista ohjetta. Pitänee ottaa asialistalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Suosittelen testaamaan! Tuota suklaapohjaa voisi syödä ihan sellaisenaankin!

      Poista
    2. Höh, hupsumuori unohti sen tärkeimmän asian: iloiset onnittelut minultakin synttärien johdosta! <3 :D

      Poista
  2. Ai mikä suklaa-unelma! :)
    Mahtavat onnittelut syntymäpäivän johdosta näin jälkikäteen! ♥

    VastaaPoista
  3. Ah, mikä suklaakakku! :) Kiva, että pohja onnistui myös gluteenittomana. Suuret onnittelut synttärin johdosta! :)

    VastaaPoista
  4. Ensinnä lämpöiset onnittelut syntymäpäivän johdosta! Kakku kuulostaa näin suklaan (ja myös persikan) ystävänä mielettömän herkulta.. :)

    VastaaPoista
  5. Onnea, onnea näin jälkikäteen toivottelen....
    Ihana kaakku!

    VastaaPoista
  6. Onnittelut jälkikäteen.:) Ihana suklaakakku, nam! Omille synttäreilleni valitsen useimmiten juuri jotain tosi suklaista.;) Meillä miehet taas tykkäävät enemmän kinuskikakusta.:)

    VastaaPoista
  7. Paljon onnea. Herkullisen näköinen suklaakakku:D

    VastaaPoista
  8. Onnittelut synttärisankarille!♥ Melkoisen hienon lahjan kyllä teit itsellesi, ihan tajuttoman hyvännäköinen ja uskon kyllä, että törkeän hyvänmakuinen kakku, on se suklaa vaan NIIN hyvää!☺

    VastaaPoista
  9. Myöhäisiä onnitteluja täältäkin suunnalta. :) On kyllä komea kakku ja hieno tuo kuvakollaasi.

    VastaaPoista
  10. Tuota persikkamoussea täytyy kyllä kokeilla. Minulla on ollut mahdottoman hyvä persikkamoussen ohje, mutta siihen tarvittavaa jogurttia ei ilmeisesti enää valmisteta joten täytyisi löytää uusi hyvä ohje.. :)

    VastaaPoista