tiistai 26. elokuuta 2014

Valkosuklaa-punaherukkamuffinit

Tälläiset "ainekset vaan sekaisin"-ohjeet ovat lemppareitani. Ohje löytyi Suklaapossun sivuilta, Kiitos sinne! 
Turkkilainen jogurtti tuo mukavasti mehevyyttä ja valkosuklaa taittaa hienosti punaherukan kirpeyttä, lopputulos siis erittäin onnistunut makuelämys... todiste siitä on tyhjä tarjotin ;)


n. 12 kpl

100 g leivontamargariinia tai voita
100 g turkkilaista jogurttia
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1,75 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
75 g valkosuklaata rouhittuna
n. 3 dl punaherukoita

Sulata voi mikrossa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon jogurtti sekä munat yksitellen hyvin välillä sekoittaen. Sekoita kuivat aineet (ei valkosuklaata eikä punaherukoita) keskenään. Lisää rasvaseokseen käännellen niin, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään. Älä vaivaa taikinaa, jotta siihen ei synny sitkoa. Rouhi valkosuklaa pienemmäksi. Ota muutama punaherukka erikseen. Lisää 75 g valkosuklaata sekä suurin osa punaherukoista taikinaan hyvin käännellen.

 Jaa taikina 12 vuokaan. Voit täyttää vuoat lähes täyteen, sillä taikina ei nouse paljoakaan. Painele päälle vielä muutama jäljellä oleva punaherukka taikinan pinnalle ja ripottele loput ruohitusta valkosuklaasta myös pinnalle. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia kypsiksi. Anna jäähtyä hetki. Voit sirotella valmiin muffinin päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Psst. Käytin näitä Eskimo Finlandin Tivoli muffinssivuokia, ovat tukevia vuokia, ei tarvita muffinssipeltiä pitämään muffinssia koossa.

5 kommenttia:

  1. Sattuipas tämä ohjee silmiini sopivasti...juuri etsin reseptiä mitä tehdä punaherukoista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu :) Nämä ovat herkkua!
      Vielä on muutama punaherukka-ohje jemmassa :)

      Poista
  2. Ihania....valkosuklaa passaa niin hyvin happoisten marjojen kanssa. Mulla alkaa pe leipomispäivät, joten varmaan meidänkin uuniin menee tätä versiota muffinsseista. punaherukoita on vielä pensaissakin.... onneksi siskon porukat tulevat meille ja lupasin leipoa heille vaikka mitä. Meillä kun menee niin kauhian vähän makeita leivonnaisia nykysin...

    VastaaPoista
  3. Ai sitä on muutettu...! Ja nyt vasta huomasin. Huh, onneksi ei sentään ihan ohi mennyt..:D Ja näin herkullisissa merkeissä on vielä aloitettu uusi alku Bloggerissa. Tervetuloa mukaan!!:) P.s. Ihania muffinsseja, yksi parhaista makuyhdistelmistä!

    VastaaPoista
  4. Ihania muffinsseja, turkkilaisella tulee varmasti hyvä rakenne! Kiva tietää noista muffinssivuokista, paperiset on monesti pellin tarpeessa ja lisäksi ne päästää rasvat ja kosteuden läpi. :)

    VastaaPoista